15 Δεκ 2009

Δηλώσεις αρχιεπισκόπων για τον αντιΛεΠΑΤ νόμο της Ουγκάντα

Ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Δρ Rowan Williams έκανε την πρώτη δημόσια δήλωση για την αντιΛεΠΑΤ πρόταση νόμου στην Ουγκάντα.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Daily Telegraph στις 13.12.09, παίρνοντας ως δεδομένο πως η Ουγκάντα θα αποσύρει τα πιο σκληρά μέτρα του νόμου, ο Rowan Williams είπε πως δεν βλέπει με ποιόν τρόπο η Αγγλικανική εκκλησία θα μπορούσε να τον υποστηρίξει.

Είπε: “πάνω από όλα ο νόμος προκαλεί δριμύ σοκ και δεν εννοώ πως θα από την Αγγλικανική εκκλησία, η οποία έχει δεσμευτεί σε αυτό που η Θρησκευτική Κοινότητα έχει πει σε προηγούμενες δεκαετίες.

“Επικαλείται-ζητά την θανατική ποινή, αυτό κάνει αδύνατη την εξομολόγηση-αυτό φαίνεται να μετατρέπει τις-τους ιερείς σε πληροφοριοδότισες-ες”.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Αγγλικανική εκκλησία στην Ουγκάντα αντιτίθεται στην ποινή του θανάντου αλλά πρόσθεσε ότι ο αρχιεπίσκοπος Henry Orombi, ο οποίος την περασμένη χρονιά μποϊκόταρε την Διάσκεψη της Lambeth “δεν έχει τοποθετηθεί για τον νόμο”.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο John Nagenda, σύμβουλος του προέδρου της Ουγκάντα Yoweri Museveni, έγραψε μια δήλωση στην εφημερίδα της κυβέρνησης πως ο νόμος δεν θα περάσει.

Όμως έκανε ξεκάθαρη την θέση του για τις ΛεΠΑΤ, πρότεινε πως το κυνήγι των ΛεΠΑΤ θα είναι “αμαρτία κατά της αγάπης” και πρόσθεσε πως οι καιροί αλλάζουν και πρέπει να δείξουμε ανεκτικότητα στις ΛεΠΑΤ.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.12.09 και μεταφράσαμε, από την Pink News στην http:http://www.pinknews.co.uk/2009/12/14/archbishop-of-canterbury-makes-first-public-statement-on-ugandas-anti-gay-law/

Έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας για τον αντιΛεΠΑΤ νόμο. Μαζί με μια επιστολή διαμαρτυρίας θα σταλεί στον Πρωθυπουργό της Ουγκάντα, με την οποία θα καλείται να εμποδίσει την ψήφιση-εφαρμογή του νόμου. Όσες θέλετε να υπογράψετε πατήστε http://gopetition.com/petitions/say-no-to-anti-human-rights-bill-in-uganda.html. Ευαγγελία Βλάμη