20 Νοε 2009

Μια τρανς πάει για δημαρχίνα

Μια τρανς που έθεσε υποψηφιότητα για δημαρχίνα, στην Nampa της πολιτείας του Αϊντάχο λέει ότι έχει θερμή αποδοχή από όσες-ους ψηφίζουν.

Η Melissa Sue Robinson κατέθεσε την αίτησή της τον περασμένο μήνα μετά από να αναγγελία των σχεδίων-πλάνων της για τον Ιούνιο.

Έκανε εκστρατείες ως υποψήφια δημαρχίνα δύο φορές, στο Λάνσινγκ και στο Μίτσιγκαν. Αντιθέτως με εκείνες τις εκστρατείες, από τις οποίες εισέπραξε τρανσφοβία, κακοποίηση και επιθέσεις από την ακροδεξιά ομάδα του Stormfront, οι ψηφοφόρες-οι της Nampa φαίνεται να μην έχουν καμιά απολύτως ανησυχία για το ιστορικό του κοινωνικού φύλου της.

Η Robinson είπε στην AP πως δεν έχει ακόμη συναντήσει ένα πρόσωπο που να την αντιπάθησε στην πόλη, και προσθέτει «Οι άνθρωποι πρόκειται να πουν πως δεν είμαι εδώ από παλιά, αλλά εάν μου δώσουν την θέση της δημαρχίνας, τότε θα «τρέξω» για την αυτή τη πόλη».

Γεννήθηκε ως άνδρας, υποβλήθηκε σε διόρθωση φύλου το 1998. Ήταν Δημοκρατική και έχει εργαστεί στις τηλεπικοινωνίες.

Έχει στρέψει ένα μεγάλο μέρος της εκστρατείας της στους φόρους για να υποστηρίξει τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα έργα υποδομής στην πόλη.

Έχει πει επίσης, ότι γνωρίζει ότι η υποψηφιότητά της μπορεί να προκαλέσει μερικές αρνητικές ψήφους στο κοινό που ψηφίζει, αλλά επιμένει στα σχέδια της ανεξαρτήτως αυτού.

Μια τοπική εφημερίδα, η «Ridenbaugh Press», περιέγραψε τη δήλωση της Robinson ως «πρόκληση παρά ως ουσιαστική υποψηφιότητα», προσθέτοντας ότι «δεν είναι ενεργή-δραστήρια στην πολιτική ζωή σε Nampa, δεν βρίσκεται στην πόλη αρκετό καιρό για να την γνωρίζει [και] προφανώς στερείται τη σχετική εμπειρία για το δημαρχείο της Nampa.»

Η Robinson θα είναι αντίπαλη στο δημάρχο Tom Dale στις εκλογές, οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 8.9.09 και το μεταφράσαμε από την http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-13980.html/