19 Δεκ 2009

Ο δήμαρχος Adrian Fenty υπέγραψε το νόμο για τον ΛεΠΑΤ γάμο

Ο δήμαρχος Adrian Fenty υπέγραψε το νόμο για τον ΛεΠΑΤ γάμο.

Σήμερα 18.12.09 σε μια επίσημη τελετή στην εκκλησία All Souls Unitarian Church (της οποίας πρόεδρος είναι ο Rob Hardies που συνπροεδρεύει στην Clergy United for Marriage Equality), ο δήμαρχος Adrian Fenty υπέγραψε το νόμο ισότητας ΛεΠΑΤ γάμου, που πλαισιώθηκε από τα μέλη του Συμβουλίου. Στις παρατηρήσεις, ο δήμαρχος εγκωμίασε το βήμα ως μια κίνηση που ακολουθεί μια μακροχρόνια πορεία προς την ισότητα για όλες-ους τις ανθρώπους και επισήμανε ότι η έδρα του έθνους είναι τώρα πηγή έμπνευσης για τον κόσμο στο πως οφείλει να συμπεριφέρεται στις ΛεΠΑΤ πολίτισες-ες του.

Επίσης μίλησαν για το γεγονός, ο Hardies, Πρόεδρος του Συμβουλίου ο Vincent Gray και το μέλος της Επιτροπής David Catania ( υποστηρικτής του νόμου), ο Jim Graham και ο Phil Mendelson.

Λόγω της μοναδικής κατάστασης-συνθήκης της περιοχής, ο νόμος θα πάει τώρα στο Κονγκρέσο για μια περίοδο 30 ημερών για νομοθετική αναθεώρηση. Εξαιρουμένης της επέμβασης του Κογκρέσου, η πρόταση νόμου θα γίνει νόμος μετά από αυτή την περίοδο. Για περισσότερες πληροφορίες στο τι ακολουθεί στο θέμα αυτό, δείτε την ανακοίνωσή- θέση μας, στην «Marriage Equality in DC – The Road Ahead».

Ως τώρα, πέντε Πολιτείες αναγνωρίζουν νομικά το γάμο για τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια: η Μασαχουσέτη, το Κοννέκτικατ, η Αϊόβα, το Βερμόντ καιτο Νιού Χάμσαιρ (θα ισχύσει από την 1 Ιανουαρίου 2010). Η Νέα Υόρκη αναγνωρίζει τους γάμους στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια που εισάγονται νόμιμα σε μια άλλη δικαοδοσία (αναγνωρίζει γάμους που έχουν γίνει σε άλλες Πολιτείες). Πέντε Πολιτείες-κράτη, η Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϋ, το Όρεγκον, η Ουάσιγκτον, και Νεβάδα - παρέχουν στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια την πρόσβαση σε κρατικά οφέλη-επιδόματα και τις δεσμέυσεις-ευθύνες του γάμου, μέσω είτε του Συμφώνου Συμβίωσης- civil unions είτε των Σχέσεων Συμβίωσης -domestic partnerships.

Η Χαβάη, το Κολοράντο, το Μαίην, η Μέρυλαντ και το Ουισκόνσιν παρέχουν στα ΛεΠΑΤ ζευγάρια περιορισμένα δικαιώματα και οφέλη. Η Καλιφόρνια αναγνώρισε το ΛεΠΑΤ γάμο μεταξύ του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 2008, προτού μια ελάχιστη πλειοψηφία με ψηφορία εγκρίνει την πρόταση 8, η οποία σκόπευε να τροποποιήσει το σύνταγμα ώστε να απαγορεύσει την ισότητα του ΛεΠΑΤ γάμου. Τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια που τέλεσαν γάμο κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο γάμος τους είναι σε ισχύ βάσει του νόμου της Καλιφόρνια, αλλά όλα τα άλλα ΛεΠΑΤ ζευγάρια μπορούν να λάβουν μόνο μια Σχέση Συμβίωσης- domestic partnerships από το κράτος. Το κράτος θα αναγνωρίσει τους ΛεΠΑΤ γάμους που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις 5 Νοεμβρίου 2008 ως γάμους και εκείνους που πραγματοποιήθηκαν από τις 5 Νοεμβρίου 2008 ή μετά ως Σχέση Συμβίωσης- domestic partnerships . Η πρόταση 8 έχει εφεσειβληθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αλλά η απόφαση δεν αναμένεται σύντομα.

Τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια δεν λαμβάνουν ομοσπονδιακά δικαιώματα και ευθύνες-υποχρεώσεις οπουδήποτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να μάθετε περισσότερα για τη νομοθεσία κάθε Πολιτείας-κράτους, επισκεφθείτε την: www.hrc.org/state_laws.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 18.12.09 και το μεταφράσαμε, από την http://www.hrcbackstory.org/2009/12/mayor-adrian-fenty-signs-dc-marriage-bill/