7 Δεκ 2009

Μια λεσβία αποζημειώθηκε για το θάνατο της συντρόφισάς της

Μια λεσβία, της οποίας η συντρόφισσα με την οποία είχαν Σύμφωνο Συμβίωσης, πέθανε αφότου από λάθος δεν εντοπίστηκε ότι υπέφερε από καρκίνο. Κέρδισε μια υπόθεση που θεωρείτε ορόσημο και έλαβε και αποζημίωση.

Η Tina Lane, 42ετών, από το Dorset, πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών,το Φεβρουάριο. Ένα υπερηχογράφημα που παρουσίαζε τον όγκο αρχειοθετήθηκε εσφαλμένα από έναν προσωρινό βοηθό του ιατρείου, χωρίς να ενημερωθεί η ασθενής.

Η συντρόφισσά της, Liz Austin, 38ετών, έκανε αγωγή για μη ορατές αλλά «υπαρκτές» βλάβες-ζημίες ενάντια στις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας Winchester και Eastleigh Healthcare NHS Trust και Salisbury NHS Foundation Trust.

Η υπόθεση είναι πιθανώς η πρώτη αγωγή κατά την οποία συντρόφισα με Σύμφωνο Συμβίωσης έχει αποζημιωθεί για ιατρική αμέλεια. Το ζεύγος έκανε την τελετή του Συμφώνου Συμβίωσης το Μαρτίο 2008.

Η Lane παραπονέθηκε αρχικά για πόνο στην κοιλιά το 2005 αλλά ο καρκίνος δεν επισημάνθηκε παρά εννέα μήνες αργότερα. Θεωρείται ότι θα είχε μγάλη πιθανότητα να θεραπευθεί αν η ασθένεια είχε εντοπισθεί νωρίτερα.

Η Liz Austin, που είναι δασκάλα, είπε: «Έχω χάσει ένα κομμάτι της εαυτής μου. Δεν με βοηθά ο θυμός μου, επειδή η lane θα έπερεπε να είναι ζωντανή».

Και οι δύο εταιρείες υγείας, ζήτησαν συγγνώμη επισήμως και αναγνώρισαν ότι είχαν υπάρξει ανεπάρκειες.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 7.12.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/12/07/lesbian-wins-substantial-payout-for-partners-death/