20 Δεκ 2009

ΛεΠΑΤ έρευνα στις ΗΠΑ

Μια έρευνα σε 1.001 αμερικανίδες-ους βρήκε πως σχεδόν οι μισές-οι θεωρούν ο λεσβιασμός, αμφι-τρανσεξουλικότητα είναι κάτι που άνθρωποι επιλέγουν.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 47% των ερωτώμενων πιστεύουν ότι ο λεσβιασμός είναι μια επιλογή, ενώ 46% αντιτάχθηκαν στο ΛεΠΑΤ γάμο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ίδρυμα Angus-Reid.

Το 53% των ερωτώμενων σε αυτήν την έρευνα ενέκρινε το ΛεΠΑΤ γάμο, ενώ το 37% αντιτάχθηκε και το 10% είναι αναποφάσιστες-οι.


Στο ζήτημα του ΛεΠΑΤ γάμου ήταν πιο εριστικές-οι, με το 46% να αντιτάσεται στην πλήρη ισότητα. Το 43% ήταν υπέρ ενώ το 3% ήταν αβέβαιες-οι.

Οι ερωτώμενες-οι που ήταν υπέρ του ΛεΠΑΤ γάμου, συζούσαν, ήταν χήρες-οι ή ήταν χωρίς σχέση.

Οι παντρεμένες-οι, οι εν διαστάσει και οι διαζευγμένες-οι ήταν λιγότερο υπέρ.

Η έρευνα επίσης ρώτησε εάν οι ερωτώμενες-οι έχουν στενές-ους φίλες-ους ή συγγένισες-εις που είναι ΛεΠΑΤ. Από το 53% του συνόλου, το 46% απάντησαν όχι και 2% δεν απάντησαν.

Στην ερώτηση εάν οι άνθρωποι επέλεξαν να είναι ΛεΠΑΤ, 34% είπαν ότι είναι κάτι με το οποίο οι άνθρωποι γεννιούνται με αυτό. 20% είπαν ότι δεν ήξεραν.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε αμερικανίδες-ους ενήλικες-ους στις 9 Δεκεμβρίου. Έχει ένα περιθώριο λάθους συν, πλήν 3.1%.

Εικοσί εννέα πολιτείες-κράτη των ΗΠΑ έχουν τις ρητές συνταγματικές απαγορεύσεις στην αναγνώριση του ΛεΠΑΤ γάμου.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 18.12.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2009/12/18/poll-suggests-almost-half-of-americans-believe-being-gay-is-a-choice/