2 Δεκ 2009

Απαγορεύθηκε η είσοδος ανδρών στα λεσβιακά πάρτυ

Με απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύθηκε η είσοδος των ανδρών στα λεσβιακά πάρτυ και εκδηλώσεις.

Μια επιχείρηση στην Αυστραλία που ειδικεύεται στα λεσβιακά πάρτυ κέρδισε μια υπόθεση που της επιτρέπει να απαγορεύσει την είσοδο των ανδρών στις δράσεις της.

Η απόφαση έρχεται ακριβώς λίγες ημέρες μετά από τον αποκλεισμό εισόδου μιας λεσβίας σε ένα μπαρ της Τουρκίας.

Την απόφαση αντέκρουσε η ομάδα «Αντιπροσωπεία των Ανδρικών Δικαιωμάτων της Αυστραλίας», ο εκπρόσωπος της, Sue Price είπε, ότι η απόφαση του γενικού εισαγγελέα Rob Hulls, έρχεται σε αντίθεση στην προσπάθεια να ανοίξουν ελίτ ανδρικά στέκια, συμπεριλαμβανομένων των λεσχών «Μελβούρνη» και «Athenaeum», στις γυναίκες.

Το Μάιο, ο Hulls επιτέθηκε στις ιδιωτικές ανδρικές λέσχες-στέκια αποκαλόντας τα ως «ένα πισογύρισμα σε άλλες εποχές» θέλησε να χρησιμοποιήσει τους νόμους μη-διάκρισης για να αφαιρέσει τις εξαιρέσεις τους.

Οι διευθύντριες της επιχείρησης Pinkalicious, των λεσβιακών πάρτυ και εκδηλώσεων-δράσεων, χαιρέτησαν την απόφαση ως ορόσημο. Μιλώντας στην εφημερίδα Herald Sun, η διευθύντρια Julie MacKenzie είπε ότι η Pinkalicious είναι τώρα, η μοναδική επιχείρηση σε όλη την Αυστραλία που κάνει πάρτυ αποκλειστικά και μόνο για λεσβίες.

Η MacKenzie είχε παραπονεθεί στο δικαστήριο ότι αυτή δεν μπορούσε να σταματήσει τους άνδρες που παρευρίσκονταν στα πάρτυ « ακόμα κι αν ήξερα πως σκοπεύουν να χτυπήσουν μια λεσβία».

Είπε: «Αυτό που εξελάμβανα από τις λεσβίες ήταν ότι ήθελαν κάτι αποκλειστικά για τις λεσβίες ώστε να είναι σε θέση να εκφραστούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Η διοργανώτρια των πάρτυ Samantha Stevens υποστήριξε ότι οι άνδρες πρέπει να απαγορευθούν από τα πάρτυ, εκδηλώσεις επειδή εκφοβίζουν τις γυναίκες εκεί.

«Με βάση την εμπειρία μου, οι λεσβίες είναι η φαντασίωση των ετερό ανδρών, και επομένως υπόκεινται σε μια πιο παρενοχλητική συμπεριφορά από αυτούς», είπε η Stevens.

«Ανησυχούμε έντονα ότι οι ετερό άνδρες παρευρίσκονται στα πάρτυ της Pinkalicious»,συνέχισε, «με την ελπίδα πως μπορούν να επιτύχουν την επιθυμία τους για μια σεξουαλική εμπειρία με πολλές λεσβίες».

Ο Price, εντούτοις, είπε ότι ήταν «πάρα πολύ θυμωμένος» για τον νόμο, και η «ειδική μεταχείρηση» που έχει δοθεί στην Pinkalicious.

Η Επιτροπή των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αυστραλία έχει υποστηρίξει την απαγόρευση.

Η Δρ Helen Szoke, προϊσταμένη της επιτροπής, είπε ότι υποστηρίζει το γεγονός, καθώς επιτρέπει σε «μια ομάδα που δέχεται διακρίσεις τη δυνατότητα να βιωσούν ενθαρρυντικές κοινωνικές περιστάσεις-γιορτές, να αισθανθούν ασφαλείς στο δημόσιο χώρο» και να αναπτύξουν την δική τες «αίσθηση του ανήκειν».

Το Αστικό και Διοικητικό Δικαστήριο της Βικτώριας, που αποφάσισε την απαγόρευση, έχει δώσει επίσης ανά τη χώρα, σε κάποια γκέι μπαρ την άδεια να απαγορεύουν αν θέλουν την είσοδο στις λεσβίες.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 23.7.09 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-13392.html/