24 Οκτ 2010

Ο Giles Muhame, έστησε κυνήγι λεσβιών στην Unganda

Στην Ουγκάντα επιτέθηκαν κατά των λεσβιών, μετά την δημοσιοποίηση ονομάτων φωτογραφιών και των διευθύνσεών τις σε εφημερίδα.

Αρκετές λεσβίες στην Ουγκάντα είπαν ότι έχουν δεχτεί επίθεση αφ' ότου μια εφημερίδα δημοσίευσε τα ονόματα, τις φωτογραφίες και τις διευθύνσεις τις.

Μετά την δημοσίευση, η εφημερίδα Rolling Stone ζήτησε να τις κρεμάσουν, ένας γκέι δήλωσε ότι μια λεσβία σχεδόν σκοτώθηκε όταν η γειτονιά της λιθοβόλισε το σπίτι της.

Λεσβία ακτιβίστρια της Ουγκάντα δήλωσε στο BBC ότι οι περισσότερες από τις Lgbt που εμφανίστηκαν στον κατάλογο παρενοχλήθηκαν και ορισμένες υπέστησαν σωματική βία.

Είπε: «Έχουμε queer που τις έχουν απειλήσει πως θα χάσουν την δουλειά τις, Lgbt που έχουν δεχθεί απειλές από τα ίδια τα μέλη των οικογενειών τις, που θέλουν να τις πετάξουν έξω από τα σπίτια τις."

Ορισμένες από αυτές που περιλαμβάνονται στον κατάλογο θεωρείται πως έχουν κρυφτεί.

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είχε λάβει καμία αναφορά για λεσβοφοβικές επιθέσεις.
Η εφημερίδα Rolling Stone, η οποία δεν σχετίζεται με το περιοδικό των ΗΠΑ, είπε ότι θα συνεχίσει να δημοσιεύει λεπτομέρειες για queer για να προστατεύσει τον "ηθικό ιστό του έθνους μας”.

Ο Giles Muhame, αρχισυντάκτης της εφημερίδας, υπερασπίστηκε την ιστορία του, λέγοντας ότι ήταν καθήκον του ως δημοσιογράφος είναι να «εκθέτει το κακό στην κοινωνία μας».

«Ο λεσβιασμός είναι παράνομος στην Ουγκάντα, αλλά καμιά δεν αναλαμβάνει δράση κατά αυτών των ανθρώπων», είπε στην εφημερίδα Guardian.

"Στρατολογούν νέα μέλη μεταξύ των παιδιών μας, και καταστρέφουν τον ηθικό ιστό της χώρας μας".

Πέρυσι, η στάση της Ουγκάντα απέναντι στις λεσβίες τέθηκε υπό σφαιρική διερεύνηση αφ' ότου ένας βουλευτής εισήγαγε ένα νομοσχέδιο ώστε να εκτελούνται ή να φυλακίζονται ισόβια όσες καταδικαστούν για λεσβιαμσό.

Το νομοσχέδιο θεωρείται ότι έχει αναβληθεί για την ώρα.


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/22/ugandan-gays-and-lesbians-attacked-after-being-outed/