18 Οκτ 2010

Η λεσβοφοβία που δέχτηκε η Constance McMillen θα γίνει ταινία

Η Constance McMillen, η λεσβία έφηβη η οποία είχε αποκλειστεί από το πάει με την εράστρια της στον ετήσιο χορό της σχολής της, θα αποτελέσει το αντικείμενο μιας ταινίας στη τηλεόραση.

Η 18χρονη, από το Μισισιπή, που έγινε είδηση σε όλο τον κόσμο όταν ξεκίνησε μια δίκη, για διακρίσεις εις βάρος της, εναντίον σχολής της νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

Το καλωδιακό κανάλι ABC θέλει τώρα να μετατρέψει την ιστορία της σε ταινία για την τηλεόραση.

Μία εκπροσώπισα της εταιρείας δήλωσε στο Clarion-Ledger ότι το σχέδιο είναι σε «πολύ πρώιμα στάδια» και από τους δημιουργούς Ghost Whisperer και John Gray έχει ζητηθεί να γράψουν άμεσα την ιστορία.

Η κα McMillen δεν έχει σχολιάσει, αλλά η δικηγορίνα της από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών -ACLU, Κριστίν Sun, είπε ότι η ταινία θα δώσει ελπίδα και υποστήριξη σε άλλες Queer έφηβες.

Η σπουδάστρια είχε πει πως Γεωργικό γυμνάσιο της Itawamba τον περασμένο Μάρτιο ότι δεν της επέτρεψε να πάει στο χορό με την εράστρια της και δεν της επετράπη να φορέσει σμόκιν.

Όταν κατέθεσε αγωγή, το σχολείο ακύρωσε την ετήσια γιορτή αντί της επιτρέψει να παραστεί κατά τον ίδιο τρόπο όπως και κάθε άλλη σπουδάστρια.

Η σχολή αργότερα συμφώνησε να πραγματοποιήσει ένα χορό χωρίς αποκλεισμούς, αλλά η κ. McMillen ανακάλυψε ότι είχε προσκληθεί σε μια ψεύτικη εκδήλωση, ενώ η ετερό συμμαθήτριές της απολάμβαναν μια ιδιωτική εκδήλωση σε άλλη τοποθεσία.

Τον Ιούλιο 2010, κέρδισε 35.000 δολάρια ως αποζημίωση, καθώς και μια συμφωνία από την σχολή Itawamba County School District να εφαρμόσει πολιτικές κατά των διακρίσεων. Η σχολή δεν αναγνώρισε πως διέπραξε διακρίσεις-αδικίες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 14.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/14/film-to-be-made-about-lesbian-teenager-barred-from-prom/