13 Οκτ 2010

“Lip Service” μια λεσβιακή σειρά στο BBC3

Το λεσβιακό δράμα “Lip Service” που προέβαλε το BBC3 είχε σχεδόν 600.000 θεάτριες

Το νέο λεσβιακό δράμα που προβλήθηκε στο BBC3, είχε 580.000 θεάτριες χθες το βράδυ 12.10.10, κατέλαβε το 4,4% μερίδιο τηλεθέασης.

Το δράμα, βαφτίστηκε ως η «Αγγλική L Word», χαρακτηρίστηκε από το BBC ως "ένα νέο τολμηρό δράμα... Σχετικά με τη σεξουαλική ζωή και σε ερωτικές σχέσεις των είκοσι-κάτι ετών λεσβιών που ζουν στη σύγχρονη Γλασκώβη".

Στις 22:30 εμφανίστηκε μια από τους κύριους χαρακτήρες, Φράνκι (Ruta Gedmintas), να κάνει σεξ σε ένα γραφείο τελετών δίπλα σε ένα πτώμα.
Εν τω μεταξύ, υπήρχαν σκηνές σεξ με τις εράστριες Lou (Roxanne McKee) και Τες (Fiona Button), που έχουν προβλήματα στη σχέση τις.
Το δράμα δημιουργήθηκε από την συγγράφισα Harriet Braun, η οποία είπε ότι ήθελε να είναι "αυθεντικό" στο λεσβιακό κοινό.

Η κα. Braun δήλωσε στο BBC Newsbeat: "Ήταν σημαντικό για μένα ότι οι λεσβιακοί χαρακτήρες να εμφανίζονται ως αυθεντικοί στο λεσβιακό κοινό.
"Ήθελα να αντικατοπτρίζει τη ζωή".

Και πρόσθεσε: "Συχνά στα λεσβιακά δράματα, η ιστορία επικεντρώνεται στη σεξουαλικότητα των ηρωίδων, έτσι υπάρχουν ιστορίες ή θέματα γύρω από την λεσβοφοβία.

"Υποθέτω ότι αυτό που ήθελα να δω περισσότερο στους λεσβιακούς χαρακτήρες, στις ιστορίες τις να είναι, ίσως το να εργάζονται για την καταπολέμηση του εγκλήματος ή είναι γιατρίνες".

Όσες θέλετε να δείτε αποσπάσματα της σειράς πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 13.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/13/bbc3-lesbian-drama-lip-service-opens-with-nearly-600000-viewers/