15 Οκτ 2010

Οι λεσβίες Jennifer Haseman και Hillary Jovi θα παιδοθετήσουν στην Φλόριντα

Λεσβιακό ζευγάρι θα παιδοθετήσει στη Φλόριντα

(CNN) - Ένα ζευγάρι λεσβιών είχε υποβάλει αίτηση για να παιδοθετήσει στον Οργανσιμό Υπεράσπισης Παιδιού της Φλόριντα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση η οποία διαπίστωσε πως η απαγόρευση της Πολιτείας σε τέτοιες παιδοθεσίες είναι αντισυνταγματική.

Η Jennifer Haseman και η Hillary Jovi, οι οποίες αγνοούσαν την ανακοίνωση της Τρίτης 12.10.10 της Πολιτεία, να ξεκινήσει η διαδικασία της παιδοθεσίας από τις Υπηρεσίες Οικογένειας του Metro Orlando, προστασίας του παιδιού προς παιδοθεσία της κεντρικής Φλόριντας.

Το ζευγάρι των λεσβιών πιστεύεται ότι θα μπορέσουν να κάνουν το όνειρό τις πραγματικότητα μετά από μια απόφαση του Σεπτεμβρίου του τρίτου Περιφερειακού Εφετείου για την άρση των τριών δεκαετιών απαγόρευσης της παιδοθεσίας στη Φλόριντα.

"Θέλαμε να παιδοθετήσουμε από τότε που συζητήσαμε πως θέλουμε μια οικογένεια", δήλωσε η Jovi, η οποία είπε ότι έχει μια 12-ετή σχέση με την Haseman. "Εμείς πάντα θέλαμε να έχουμε τα δικά μας παιδιά και να παιδοθετήσουμε".

Το ζευγάρι, που στο παρελθόν ζούσε στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να επιστρέψει στην Φλόριντα μόνο και μόνο για να έχουν την ευκαιρία να παιδοθετήσουν. Και οι δύο γυναίκες έχουν πολεμήσει την υπογονιμότητα.

Το Υπουργείο Παιδιών και Οικογένειας της Φλόριντα είπε πως οποιαδήποτε προσφυγή από την Πολιτεία ήταν πιθανό να είναι ανεπιτυχής μετά τις αποφάσεις του Εφετείου και της δικαστίνας του δικαστικού συστήματος εθιμικού δικαίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Ο κυβερνήτης Charlie Crist διέταξε την υπηρεσία να σταματήσει η επιβολή της απαγόρευσης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου εθιμικού δικαίου.

"Δεν νομίζω ότι για εμάς έχει σημασία ο σεξουαλικός προσανατολισμός, όσο το παιδί που δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία με μια καλή γονέα ή γονείς”, δήλωσε η εκπροσώπισα Τύπου του Υπουργείου Παιδιών και Οικογένειας Carrie Hoeppner.

“Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια παρόμοια δήλωση από τη Γενική Εισαγγελία που θα τελειώσει τυπικά αυτή την υπόθεση και να μπορούν τα δικαστήρια να αποφασίσουν - για κάθε περίπτωση χωριστά. - Τι είναι προς το συμφέρον των παιδιών".

Ο Ryan Wiggins, εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας της Φλόριντα, είπε, “Εκτιμούμε την ανακοίνωση, και προσβλέπουμε σε μια συνομιλία με το Υπουργείο Παιδιών και Οικογένειας σχετικά με το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις".

Η Γενική Εισαγγελία μπορεί μέχρι 22 Οκτώβρη να ασκήσει έφεση.
Η Φλόριντα ήταν η μόνη Πολιτεία που απαγόρευε την παιδοθεσία σε Queer. Η Πολιτεία είπε στις 14.10.10 πως έχει αποσυρθεί από την διαδικασία της παιδοθεσίας η ερώτηση για το σεξουαλικό προσανατολισμό της αιτούσας.

Η Jovi σχεδιάστρια γεγονότων και η Haseman διευθύντρια εστιατορίου, στις 18.10.10 προγραμματίζουν να παρευρεθούν σε μια εξέταση για την οικονομική τις κατάσταση ως πρώτο βήμα για να εγκριθεί η παιδοθεσία.

Η Haseman είπε, «νομίζω ότι πρόκειται να είναι ένα πραγματικά, πραγματικά, μεγάλο πράγμα απλά να είμαστε σε θέση να στηρίξουμε ένα παιδί που χρειάζεται μια θέση, ένα σπίτι και αγάπη".


Την είδηση την βρήκαμε στις 14.10.10 και την μεταφράσαμε από την CNN γραμμένη από τον John Couwels στην http://edition.cnn.com/2010/US/10/14/florida.gay.adoptions/index.html