23 Οκτ 2010

Αυστραλία: ψήφο κατά συνείδηση για το λεσβιακό γάμο

Μια δημοσκόπηση στην Αυστραλία ζητά ψηφοφορία για ψήφο κατά συνείδηση στο λεσβιακό γάμο.

Μια δημοσκόπηση στην Αυστραλία δείχνει αυξημένη υποστήριξη για το λεσβιακό γάμο και στο να επιτρέψει η πρωθυπουργία της Julia Gillard μια ψηφοφορία κατά συνείδηση για το θέμα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Galaxy πραγματοποιήθηκε εξ ονόματος των ομάδων πίεσης “Ισότητα Γάμου στην Αυστραλία και Γονείς και Φίλες των Λεσβιών, Γκέι- AMEP και FLG.

Έδειξε ότι 62% σε 1.005 που ερωτήθηκαν υποστήριξαν να επιτραπεί ο γάμος στα λεσβιακά ζευγάρια, πάνω από 60% σε σχέση με πέρυσι.
Εν τω μεταξύ, το 79% είπε ότι η κα Gillard θα πρέπει να επιτρέψει μια ψηφοφορία κατά συνείδηση.

Το εργατικό κόμμα δεν υποστηρίζει την Ισότητα του Γάμου και η κα Gillard είπε ότι η πολιτική στο θέμα θα παραμείνει ίδια όσο είναι πρωθυπουργίνα. Έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για προσωπική άποψη της.

Ο εκπρόσωπος της Ισότητας του Γάμου στην Αυστραλία Alex Greenwich, δήλωσε προς τα δύο μεγάλα κόμματα να ακούσουν την κοινωνία της Αυστραλίας και να επιτρέψουν την ψήφο συνείδησης για το θέμα.

Η ομοσπονδιακή νομοθεσία της Αυστραλίας απαγορεύει το λεσβιακό γάμο. Το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι νόμιμο στην Επικράτεια Αυστραλιανής Πρωτεύουσας, ενώ η καταχώρηση σε μητρώα ισχύει σε ορισμένες Πολιτείες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/22/australian-poll-calls-for-conscience-vote-on-gay-marriage/

Τα δικαιώματα δεν μπορεί να είναι θέμα ψηφοφορίας.