13 Οκτ 2010

Έρευνα για την αμφισεξουαλικότητα από την Emily H. Page

Εμπειρική έρευνα
Συγγρ: Emily H. Page

Γενικά

Διακόσιες δεκαεπτά γυναίκες και άνδρες συμμετείχαν στην πρώτη εμπειρική έρευνα για τις εμπειρίες τις να αυτο-προσδιορίζονται αμφισεξουαλικές επισκέπτριες στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Ευρήματα δείχνουν ότι οι αμφισεξουαλικές ζητούν βοήθεια για θέματα του σεξουαλικού προσανατολισμού λιγότερο συχνά και βρήκαν το ποσοστό των υπηρεσιών της ψυχικής υγείας ως λιγότερο χρήσιμο για τον σεξουαλικό προσανατολισμό από ό,τι οι λεσβίες, γκέι συμμετέχουσες σε συγκρίσιμη έρευνα.

Οι αμφισεξουαλικές παρουσίασαν λιγότερο άγχος σε σχέση με την αμφισεξουαλικότητα τους από τους αμφισεξουαλικούς, και το θέμα της αμφισεξουαλικότητας ήταν πιο σημαντικό για τους αμφισεξουαλικούς ως αρχική αιτία για αναζητήσουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Για τις αμφισεξουαλικές συνολικά τα κλινικά θέματα ήταν πιο σημαντικά από αυτά των αμφισεξουαλικών ανδρών. Πάνω από τα δύο τρίτα του δείγματος που αποκάλυψαν τον σεξουαλικό τις προσανατολισμό συχνά ή πάντα σε μια γιατρίνα της ψυχικής υγείας, ως πιο πεπειραμένη στην αποδοχή από τις γιατρίνες τις.

Οι συμμετέχουσες με τα πιο σοβαρά κλινικά ζητήματα, όμως, που αποκάλυψαν την αμφισεξουαλικότητα τις στις κλινικές γιατρίνες λιγότερο συχνά από εκείνες με τα πιο μέτρια κλινικά θέματα, και βίωσαν λιγότερη αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού τις μετά την εκ-δήλωση αποκάλυψη και περισσότερη προκατάλειψη από τις κλινικές γιατρίνες από ότι από τις γιατρίνες ψυχικής υγείας.

Γενικά, οι συμμετέχουσες ώθησαν τις γιατρίνες ψυχικής υγείας να επικυρώσουν την αμφισεξουαλικότητα ως νόμιμη και υγιή, να δίνουν ακριβή ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα αμφισεξουαλικότητας και να επεμβαίνουν ενεργά με αμφιφυλόφιλους πελάτες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.10.10 και την μεταφράσαμε από την http://www.informaworld.com/smpp/content~db=all~content=a902768276~frm=abslink