11 Οκτ 2010

Ο πρόεδρος Tadić αντιδρά κατά της βίας στην Υπερηφάνεια του Βελιγραδίου

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - Η κυβέρνηση της Σερβίας και ο προέδρος Tadić καταδίκασε έντονα το βανδαλισμό και τη βία των χούλιγκαν στους δρόμους κατά την διάρκεια της πορείας της Υπερηφάνειας Βελιγραδίου.

Οι βάνδαλες θα διωχθούν, είπαν οι αρχές.

"Τόσο οι χούλιγκαν όσο και οι διοργανώτριες της βίας σήμερα θα πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη", ανακοίνωσε ο Σέρβος Πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς.

“Την ελευθερία της έκφρασης την εγγυάται το Σύνταγμα”, δήλωσε ο πρόεδρος Τάντιτς και προειδοποίησε ότι η επίθεση κατά της αστυνομίας σημαίνει επίθεση κατά της Πολιτείας.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Tadić δήλωσε ότι η Πολιτεία ήταν απολύτως και πλήρως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις βάνδαλες και τις χούλιγκαν που απείλησαν την ασφάλεια των Σέρβων πολιτισών.

"Η Σερβία θα εξασφαλίσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες τις πολίτισες, ανεξάρτητα από τις διαφορές τις και κάθε προσπάθεια να απαγορεύσουν τις ελευθερίες τις μέσω της βίας δεν θα περάσει”, κατέληξε ο πρόεδρος.

Η σερβική κυβέρνηση είπε ότι έλαβε όλες τις νομικές ενέργειες που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ότι οι δράστριες και οι διοργανώτριες της βίας στους δρόμους του Βελιγραδίου, θα πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

"Η Σερβία είναι μια δημοκρατική χώρα όπου κάθε πρόσωπο έχει την ελευθερία λόγου και δράσης, αλλά καμιά η οποία απειλεί τη δημόσια τάξη, επιτίθεται αστυνομία και καταστρέφει τη δημόσια περιουσία δεν θα μείνει ατιμώρητη", ανέφερε η δήλωση.


Την είδηση την βρήκαμε στις 10.10.10 και την μεταφράσαμε από την http://www.b92.net/eng/news/politics-article.php?yyyy=2010&mm=10&dd=10&nav_id=70204