21 Οκτ 2010

CNN: Οι λεσβίες δεν ανήκουν πουθενά, Caitlin Breedlove

Οι λεσβίες δεν ανήκουν πουθενά, σύμφωνα με μερικές ανθρώπους

Τα πρόσφατα queer επιθετικά επεισόδια στην Lgbt-φιλική πόλη της Νέας Υόρκης, μεταξύ των οποίων μία ιδιαίτερα απεχθής επίθεση στο Bronx, έχουν γίνει εθνικοί τίτλοι. Ενώ είναι αβέβαιο κατά πόσο οι επιθέσεις συνέβαιναν πάντα με τέτοια συχνότητα και απέτυχαν να τραβήξουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης ή αν έχει υπάρξει μια αύξηση των αντι-λεσβιακών προκαταλήψεων, το αντι-λεσβιακό συναίσθημα από τα μέσα ενημέρωσης ήταν ανησυχητικό, ειδικά κατά τη διάρκεια του μήνα της Lgbt Ιστορίας.

Οι περισσότερες από τις καταστάσεις που συνεπάγονται προκατάληψη είναι κατά των queer, αλλά η έρευνα έχει δείξει αρκετά περιστατικά κατά τα τελευταία χρόνια και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι λεσβίες, πολλά συμβαίνουν σε μέρη όπου καμιά δεν θα περίμενε τέτοια κραυγαλέα εμφανή άγνοια. Αν και κανένα από αυτά τα περιστατικά δεν οδήγησαν σε σωματική βία, είναι ένα σημάδι πως, παρά το ότι έχουν γίνει μεγάλα άλματα προς την κατεύθυνση της ισότητας και της αποδοχής, έχουμε ακόμη μεγάλη μάχη μπροστά μας.

Όταν για ένα φιλί στον πιο προοδευτικό χώρο της Βόρειας Καρολίνας ένα λεσβιακό ζευγάρι εκδιώχθηκε από ένα εμπορικό κέντρο, το οποίο δεν είναι σωστό. Όταν μια butch λεσβία εκδιώκεται από μια τουαλέτα στο Γκρίνουιτς Βίλατζ frakkin, δεν είναι σωστό. (Το Yup, στη Greenwich Village, το queer γκέτο της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι σαν να εξoρίζεσαι από την Greenwich του Κονέκτικατ επειδή είσαι λευκή). Όταν ένα ζευγάρι λεσβιών τις απέβαλαν από ένα παιχνίδι του ναυτικού στο Σιάτλ για ένα φιλί, επειδή δεν είναι σωστό. Θέλω να πω, το Σιάτλ είναι, το σπίτι της Birkenstock. Αν δύο λεσβίες δεν μπορούν να φιληθούν στο Σιάτλ, έχουμε μπει στη Twilight Zone; Θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για ένα άσπρο, μαύρο, κόκκινο και χλωμό άλογο; Σοβαρά. Τι είναι αυτός ο κόσμος που έρχεται;

Ευτυχώς, το περιστατικό, με το φύλακα στο εμπορικό κέντρο Raleigh, της Βόρειας Καρολίνας, που είπε στο λεσβιακό ζευγάρι που φιλήθηκαν να εγκαταλείψει το χώρο επέλεξε λάθος λεσβία. Μία από τις λεσβίες, η Caitlin Breedlove, είναι μια λεσβία ακτιβίστρια. Από την ημέρα του περιστατικού, εργάζεται για να βεβαιωθεί ότι η κατάρτιση ευαισθησίας στο εμπορικό κέντρο θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και να καταφέρει ένα χτύπημα στο χώρων των μέσων ενημέρωσης ώστε να εκπαιδεύσουν το κοινό, είπε χθες το βράδυ στο show της Joy Behar.

Ναι, γίνεται όλο και καλύτερο. Γίνεται πολύ πιο καλύτερο, όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε στις εαυτές μας να μην εφησυχάζουμε. Οι αυτοκτονίες queer εφήβων, η αγένεια, οι επιθέσεις και οι προσβολές προς τις λεσβίες στις πιο προοδευτικές περιοχές της χώρας είναι σημάδια ότι υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει.

Αν θέλετε να δείτε δύο βίντεο με συζητήσεις που έγιναν στην τηλεόραση πατήστε εδώ και εδώ

----------------------

Προσοχή αγοράστριες του εμπορικού κέντρου, τι χρειάζεται για να σας διώξουν από το εμπορικό κέντρο; Το να δώσεις, στην άνθρωπο που είναι σημαντική για σένα, μια αγκαλιά. Αλλά μόνο αν είσαι λεσβία. Η οποία φαίνεται να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα αυτές τις μέρες - σε εμπορικά κέντρα, σε γήπεδα, και όχι μόνο.

Αλλά ας ξεκινήσουμε με το εμπορικό κέντρο - όπου οι φύλακες αποδυναμώνουν τις αντιπαθητικές έφηβες - εμείς;

Η Caitlin Breedlove λέει πως πέρασε το χέρι της γύρω από τη φίλη της, μετά από το φαγητό στο εμπορικό κέντρο Cameron Village Shopping στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας. Στη συνέχεια κινήθηκε προς την φίλη της.
Κι αυτή την φίλησε. Στο μάγουλο!

Ένας φρουρός ασφαλείας έσπευσε στο να σώσει τον κόσμο από την αηδία. Ευχαριστόντας το θεό γι 'αυτήν, επειδή σκέφτηκε τα παιδιά. Θα μπορούσαν στιγμιαία να έχουν σταματήσει να σπρώχνουν ένα LEGO στη μύτη τους, αδυνατούν να αποσπάσουν την εαυτή τις από το θέαμα μιας γυναίκας που φιλάει μια άλλη γυναίκα.
Το εμπορικό κέντρο τελικά ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερη λεσβία για να πέσει πάνω της. Η Breedlove είναι λεσβία ακτιβίστρια και αυτή είναι που έφερε τα φώτα της δημοσιότητας. Η οποία, με τη σειρά της, επισημαίνει κι άλλες πρόσφατες στιγμές ηλιθιότητας και κραυγαλέας λεσβοφοβίας:

1. Λεσβίες διώχθηκαν από το Baltimore Ravens Game: Η Nicole Marchetto και η Mary Kate Morris έδωσαν η μια στην άλλη ένα "απλό φιλί" ενώ περίμεναν για την μπύρα και το φαγητό τις κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στο παιχνίδι των Ravens. Είπαν να σταματήσουν, αγνόησαν ένα φρουρό ασφαλείας, επειδή, το φιλί δώθηκε μπροστά σε όλα τα ετερό ζευγάρια αγνοόντας τα, δήλωσε ο φύλακας.
Στη συνέχεια, τις ζήτησαν να δείξουν τις άδειες οδήγησης τις (για να αποδείξουν ότι δεν ήταν τρομακτικές παραισθήσεις, ήταν πραγματικές, ζωντανές γυναίκες;) και τις έδιωξαν. Το στάδιο Μέριλαντ και η ομάδα Revents έχουν ιδιωτικές φρουρούς.

2. Λεσβίες διώχθηκαν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ναυτικών στο Σιάτλ: Το Safeco Field ήταν κάθε άλλο παρά ασφαλές για την Sirbrina Guerrero, όταν μια μητέρα διαμαρτυρήθηκε ότι το παιδί της είχε υποβληθεί στο να παρακολουθήσει την Guerrero να φιλά μια άλλη γυναίκα. Ήταν πραγματική η καταγγελία της γυναίκας; Πως δεν θέλει να πρέπει να εξηγήσει στο παιδί της, γιατί οι δύο γυναίκες φιλήθηκαν. Προφανώς είναι δύσκολο να το εξηγήσει μια φανατική μαμά.

3. Λεσβία διώχθηκε από ένα εστιατόριο στο Μανχάταν: Απλά θεωρούν πως οι butch είναι κακό για τις επιχειρήσεις. Μια λεσβία την έδιωξαν από ένα εστιατόριο στο Greenwich Village του Μανχάταν επειδή "κοιτούσε πολύ ανδρικά" και επειδή πήγε στις "γυναικείες τουαλέτες".

4. Λεσβία διώχτηκε από ένα δημόσιο κτίριο. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε ένα γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, απλώς διατηρήστε την προσωπική σας ελευθερία υπό έλεγχο, κορίτσια. Η Lapriss Gilbert φορούσε ένα μπλουζάκι με τη λέξη λεσβία τυπωμένη πάνω σε αυτό (στην πραγματικότητα lesbian.com) όταν την πέταξαν έξω. Ας μετρήσουμε τα γράμματα, θα το κάνουμε; Λ -Ε -Σ-Β -Ι -Α. Ωπ, πάνω από τέσσερα.

Δυστυχώς, Breedlove υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε.


Την πρώτη είδηση την βρήκαμε στις 20.10.10 και την μεταφράσαμε από την http://www.afterellen.com/people/2010/10/lesbians-dont-belong-anywhere-according-to-some-people

και την δεύτερη στις 18.10.10 γραμμένη από την Jeanne Sager στην http://thestir.cafemom.com/in_the_news/111089/lesbians_dont_belong_at_the