29 Οκτ 2010

Γονείς: να αντιμετωπιστεί ο αντι-λεσβιακός εκφοβισμός στα σχολεία

Η πλειονότητα των γονέων λένε πως τα σχολεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει αντι-λεσβιακού εκφοβισμού

Οι περισσότερες γονείς θεωρούν ότι τα σχολεία πρέπει να συζητήσουν τα lgbtiq θέματα και να κάνoυν περισσότερα για την πρόληψη κατά του queer εκφοβισμού, δείχνει μια έρευνα.

Σύμφωνα με μια έρευνα σε 2000 γονείς, που πραγματοποιήθηκε για την "Γονείς της Αγγλίας", το 63% είπε ότι το σχολείο θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει τον λεσβοφοβικό εκφοβισμό και να σταματήσει η χρήση της λέξης "λεσβία, γκέι, αμφί, τρανς και queer" ως προσβολή.

73% είπαν πως τα σχολεία πρέπει να διδάσκουν τις μαθήτριες για τα διάφορα είδη των οικογενειών, ενώ το 66% είπαν πως τα Lgbtiq θέματα πρέπει να συζητούνται στο πρόγραμμα σπουδών.

Η πλειοψηφία των ερωτηθεισών (73%), δήλωσε πως η λεσβοφοβία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως ο ρατσισμός.

Το 68% είπαν ότι είχαν, ή σκοπεύουν να, συζητούν με τα παιδιά τις σχετικά με τις διαφορετικές οικογένειες και τις λεσβίες γονείς.

Αυτή την εβδομάδα, ένα σχολείο στο βόρειο Λονδίνο υποστήριξε ότι έχει σχεδόν εξαλειφθεί ο αντι-λεσβιακός εκφοβισμός μεταξύ των μαθητριών του.

Το Stoke Newington Γυμνάσιο είναι ένα από τα πρώτα σχολεία που κάνουν το Μήνα της Lfbgtiq Ιστορίας εδώ και πέντε χρόνια.

Σήμερα είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης της διαφορετικότητας-ποικιλομορφίας, καταρτίζουν άλλες καθηγήτριες το πώς μπορούν να εκπαιδεύσουν τις μαθήτριες για τον λεσβιασμό και τις διαφορετικές μορφές οικογένειας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 27.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen http://www.pinknews.co.uk/2010/10/27/majority-of-parents-say-schools-should-tackle-anti-gay-bullying/