11 Οκτ 2010

Ο λεσβοφοβικός Carl Paladino, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος

Νέα Υόρκη (CNN) -Ο κυβερνητικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Carl Paladino επέκρινε τις λεσβίες στις 10.10.10, λέγοντας ότι δεν θέλει τα παιδιά “να υποστούν πλύση εγκεφάλου για να πιστέψουν ότι ο λεσβιασμός είναι εξίσου έγκυρη ή επιτυχημένη οπτική", σε σύγκριση με ετεροφυλοφιλία.
“Δεν είναι", δήλωσε, ο Paladino, σε μια στάση του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Ανέφερε ότι: "Δεν υπάρχει τίποτα για να είμαστε υπερήφανες για μια δυσλειτουργική λεσβία", αν και ο Paladino δεν έδωσε συνέχεια σε αυτή τη γραμμή.

"Αυτός (ο Θεός) δεν μας δημιούργησε έτσι", η κριτική του συνεχίστηκε, αν και ο Paladino δεν επανέλαβε αυτά τα λόγια.
Ο Paladino έδωσε αντίτυπα της κριτικής του σε δημοσιογράφισες στην εκδήλωση, την διεύθυνση μιας ομάδα ορθόδοξων Εβραίων στη γειτονιά Williamsburg του Μπρούκλιν.

Η κριτική του υποψηφίου έγινε μια ημέρα μετά αφ' ότου η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε τη σύλληψη του όγδου ύποπτου σε μια σειρά βάναυσων, αντι-queer εγκλημάτων μίσους κατά εφήβων.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο τρία θύματα κρατήθηκαν παρά τη θέλησή τους όπου εννέα δράστες τα ξυλοκόπησαν σε ένα κενό διαμέρισμα και βίασαν τα δύο από αυτά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Μην παραποιήσετε όσα λέω, ως κάποιον που θέλει να βλάψει τις λεσβίες με οποιονδήποτε τρόπο", δήλωσε στις 10.10.10 ο Paladino. "Αυτό θα ήταν ένα ποταπό ψέμα - η άποψή μου είναι Ζήσε και άσε να ζήσουν”.

"Νομίζω απλώς πως τα παιδιά μου και τα παιδιά σας θα είναι πολύ καλύτερα και πετύχουν πιο πολύ κάνοντας ένα γάμο και παιδιά», είπε.

Ο Paladino χτύπησε επίσης τον αντίπαλό του από το Δημοκρατικό κόμμα, στη Νέα Υόρκη, τον γενικό εισαγγελέα, Andrew Cuomo, για την συμμετοχή του στην παρέλαση Υπερηφάνειας της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο.
"Αυτό δεν είναι παράδειγμα που θα πρέπει να δείχνουν στα παιδιά και σίγουρα όχι στα σχολεία μας", είπε.

Ο Josh Vlasto εκπρόσωπος του Cuomo απάντησε στα σχόλια Paladino την Κυριακή.
"Η δήλωση του κ. Paladino εμφανίζει μια εκπληκτική ομοερωτοφοβία και μια κραυγαλέα περιφρόνηση στη βασική ισότητα," είπε Vlasto σε μια δήλωση. "Τα σχόλια αυτά, μαζί με άλλες απόψεις του, τις οποίες έχει υπερασπιστεί καθιστούν σαφές πως πολύ απέχει από την επικρατούσα τάση και είναι ακατάλληλος για να εκπροσωπήσει τη Νέα Υόρκη".

Η κριτική του Paladino επέφερε επίσης αντιδράσεις από την Queer κοινότητα.

"Η κριτική και τα σχόλια του Carl Paladino έχουν σημασία αν αυτά προέρχονταν από ένα σοβαρό πολιτικό πρόσωπο, όμως ο ίδιος δεν είναι», είπε ο Κρίστοφερ Barron, από την συντηρητική ομάδα GOProud, με email στο CNN. "Αντίθετα προέρχονται από την καταρρέουσα εκστρατεία ενός ανθρώπου με τις προσωπικές αποσκευές του John Edwards και όλη την εκλογημότητα του Alan Keyes".

Ο διευθυντής εκστρατείας Paladino, Michael Caputo, είπε για τη κριτική και τα σχόλια του κυβερνητικού υποψηφίου σχετικά με τον λεσβιασμό στο CNN.
«Η θέση Carl Paladino επ 'αυτού είναι απολύτως ίδια με την Καθολική Εκκλησία". "Και αν ο Andrew Cuomo έχει ένα πρόβλημα με τη θέση της Καθολικής Εκκλησίας για τις αμβλώσεις και τoν λεσβιασμό, θα πρέπει να ταχθεί με το μέρος με της εφημέριας-ου της κοινότητάς του".


Την είδηση την βρήκαμε στις 11.10.10 και την μεταφράσαμε από το CNN γραμμένη από την Cheryl Robinson στην http://edition.cnn.com/2010/POLITICS/10/10/new.york.paladino.gays/index.html?eref=edition&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=cnni

Ο αστερίσκος είναι δικός μας.
*Α Η ιστορία ξεκίνησε όταν οι δράστες μέλη μιας συμορίας γειτονιάς που ονομάζεται: “Λατίνος Βασιλιάς Guioni”, εξοργίστηκαν όταν έμαθαν πως ένα από τα μέλη της είναι γκέι.