20 Οκτ 2010

Το Πεντάγωνο είπε στην στρατολογία: Πρέπει να αποδεχτείτε τις λεσβίες

Το Πεντάγωνο είπε στην στρατολογία: Πρέπει να αποδεχτείτε τις λεσβίες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
(Reuters) - Το Πεντάγωνο δήλωσε στις 19.10.10 ότι είπε στις ένοπλες δυνάμεις να επιτρέψουν στις λεσβίες να υπηρετούν στην υπηρεσία, αφ' ότου λεσβίες και γκέι παλαίμαχοι πέτυχαν μια δικαστική απόφαση που καταργεί την απαγόρευση των ανοικτά λεσβιών.

Με έδρα την Καλιφόρνια των Ηνωμ.Πολιτειών η Δικαστίνα Virginia Phillips διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις πριν από μία εβδομάδα για να σταματήσει η επιβολή της πολιτικήες “Μην Ρωτάς, Μην λές" και στις 18.10.10 διστακτικά απέρριψε αίτημα του Πενταγώνου να ανανεώσει την 17χρονη απαγόρευση.

Η κυβέρνηση Ομπάμα διεξάγει μια νομική μάχη για να αποκαταστήσει προσωρινά την πολιτική εποχής Κλίντον, όπου οι λεσβίες επιτρεπόταν να υπηρετούν μυστικά, αλλά απολύονταν αν ο σεξουαλικός προσανατολισμός τις αποκαλυπτόταν. Πριν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής το 1993 το να είσαι λεσβία στις ένοπλες δυνάμεις απαγορευόταν εντελώς.

Ο Πρόεδρος Barack Obama θέλει να προωθήσει, ωστόσο, την κατάργηση από το Κογκρέσο που θα επέτρεπε στο Πεντάγωνο για να καταπιαστεί με περίπλοκα θέματα, όπως οι συζυγικές παροχές και παροχές στη στέγαση για ανοικτά λεσβίες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Το νομικό κενό έχει θέσει τη στρατολογία των Ηνωμ. Πολιτειών σε δύσκολη θέση: είναι χαρακτηριστικό πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν «αλλάζουν τη συμπεριφορά τις», ενώ η διαδικασία εφέσεων προχωρά και την ίδια στιγμή λέει πως οι ανοιχτά λεσβίες που υπηρετούν πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο με οποιανδήποτε άλλη.

«Στις υπηρεσίες των ενόπλων δυνάμεων έχουν δοθεί οδηγίες, και θα εξετάζουν τις αιτήσεις των υποψηφίων που παραδέχονται ότι είναι λεσβίες," δήλωσε η Cynthia Smith, εκπρoσώπισα του Πενταγώνου.

Η συζήτηση πραγματοποιείται σε μια δύσκολη στιγμή για τον Ομπάμα και το συμμαχικό Δημοκρατικό κόμμα στο Κογκρέσο, χρειάζονται στήριξη από την queer κοινότητα, που αποτελεί βασική εκλογική περιφέρεια και αγωνίζονται για να κρατήσουν μακριά μια πιθανή ήττα του Δημοκρατικού κόμματος στις εκλογές στις 2 Νοεμβρίου 2010.

Στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, πολλές αντιτίθενται έντονα στο να υπηρετούν ανοιχτά οι λεσβίες στις ένοπλες δυνάμεις, θεωρούν ως κέρδος κάθε καυτό κοινωνικό ζήτημα που μπορεί να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να σφυρηλατηθεί η συντηρητική βάση του στις κάλπες.


Την είδηση την βρήκαμε στις 19.10.10 και την αποδώσαμε στην ελληνική γραμμένη από τον Phil Stewart στην http://www.reuters.com/article/idUSTRE69I5X120101019