29 Οκτ 2010

Είναι εντάξει με τις λεσβίες ένστολες συναδέλφισες, λέει η έρευνα

Οι περισσότερες ένστολες των Ηνωμ. Πολιτειών είναι εντάξει με τις λεσβίες συναδέλφισες

Η πλειοψηφία όσων υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμ. Πολιτειών και οι οικογένειές τις είναι εντάξει με το να υπηρετούν παράλληλα με ανοιχτά λεσβιες συναδέλφισες, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου που είναι εξοικειωμένες με τα πορίσματα της εσωτερικής έρευνας.

Σύμφωνα με την Associated Press, οι εξοικειωμένες με την έρευνα πηγές λένε ότι οι περισσότερες ένστολες και οι οικογένειές τις πιστεύουν ότι η πολιτική “Μην ρωτάς, Μην λες” θα πρέπει να καταργηθεί.

Μια μειοψηφία των ενστόλων που αντιδρά έντονα στο να επιτραπεί να υπηρετούν οι ανοικτά λεσβίες στις ένοπλες δυνάμεις λέει ότι θα παραιτηθεί, αν επιτραπεί αυτό.

Το Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει την έρευνα και λέει ότι δεν θα το πράξει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, όταν μια αναθεώρηση της πολιτικής αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Περίπου σε 400.000 ένστολες στάλθηκε η έρευνα, τον Ιούλιο, η οποία τις ρώτησε για την κοινή χρήση των ντους με λεσβίες συναδέλφισες και πώς θα ένιωθαν αν η συναδέλφισά τις και η συντρόφισα της ζούσαν ως οικογένεια”.

Οι οικογένειές των ενστόλων ερευνήθηκαν επίσης.

Το ένατο Εφετείο-Circuit Court of Appeals (*Α) αναμένεται να αποφανθεί σήμερα σχετικά με το εάν το Πεντάγωνο μπορεί να συνεχίσει την επιβολή της απαγόρευσης, ενώ θεωρεί ότι μια νομική πρόκληση εναντία σε αυτή.

Η απαγόρευση ήρθε μόλις στις 21.10.10 αφ' ότου από η δικαστίνα Virginia …. αποφάνθηκε ότι η απαγόρευση ήταν αντισυνταγματική. Ωστόσο, η κυβέρνηση ζήτησε και της χορηγήθηκε προσωρινή ισχύ της απαγόρευσης.

Πρόεδρος Ομπάμα συναντήθηκε με Lgbtiq ομάδες αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει την κατάργηση. Υποστηρίζει την άρση της απαγόρευσης, αλλά επιδιώκει την κατάργηση από το Κογκρέσο και όχι μέσω δικαστηρίων.

Περισσότερες από 13.500 ένοπλες queer έχουν ήδη απολυθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία Κλίντον από το 1993.


Την είδηση την βρήκαμε στις 29.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/29/most-us-troops-okay-with-out-gay-colleagues/


*Α Circuit Court of Appeals= Δικαστήρια Εφέσεων των Ηνωμένων Πολιτείών, τα ενδιάμεσα δευτεροβάθμια δικαστήρια των Ην. Πολιτειών στο ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα

Στην φωτογραφία η πρώτη έγχρωμη πιλότος στις Ην. Πολιτείες, Jill E. Brown Hiltz