22 Οκτ 2010

Το ταμείο για το hiv aids δυσκολεύεται να ανοίξει ξανά

Το εθνικό ταμείο για οροθετικές στον hiv aids που έχουν με χαμηλά εισοδήματα θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου.

Το Ταμείο διαχειριζόταν η Crusaid μέχρι που η ΜΚΟ συγχωνεύθηκε με την Terrence Higgins Trust- THT τον Μάρτιο 2010.
Η THT είπε ότι θα εργαστεί για να διατηρηθεί το Ταμείο, το οποίο προσφέρει στις hiv aids πάσχουσες χρήματα για προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα τρόφιμα και τα είδη ένδυσης.

Το ταμείο θα πρέπει να ξαναρχίσει την άνοιξη του 2011. Μια ενδιάμεση χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη τώρα και θα προσφέρει επιχορηγήσεις ύψους μέχρι 100 λίρες σε εκείνες που ειναι πολύ φτωχές.

Ο Sir Nick Partridge, διευθύνων σύμβουλος της THT, δήλωσε: "Στο σημερινό οικονομικό κλίμα, είναι ζωτικής σημασίας όσες ζουν με τον hiv να λαμβάνουν τη στήριξη που χρειάζονται. Η έρευνα μας λέει σχεδόν 1 στις 3 με hiv aids δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν, γεγονός που έχει σαφείς επιπτώσεις για τον τρόπο που διαχειρίζονται την κατάστασή τις.

"Για χρόνια, η αντιμετώπιση εκτάκτων ελλείψεων, το Ταμείο έχει έναν σημαντικό πλούτο, για να κάνει πραγματικά τη διαφορά στις ζωές των οροθετικών hiv aids, και η THT έχει δεσμευθεί πλήρως να διατηρήσει ότι κληρονόμησε από το Ταμείο. Δουλεύουμε σκληρά ώστε το εθνικό ταμείο να λειτουργήσει πλήρως έως την επόμενη άνοιξη, και εν τω μεταξύ, ελπίζουμε τα ασφαλιστικά ταμεία μας θα συνεχίσουν να βοηθούν αυτές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη".

Το νέο Ταμείο αυτή τη στιγμή είναι υπό αναθεώρηση ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματικό.
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από την THT και την Εθνική AIDS Trust, δήλωσε ότι 1 στις 6 που έχουν διαγνωσθεί με hiv aids κάνουν χρήση του ταμείου, καθώς και ότι η πλειονότητα των δικαιούχων ζουν σε «ακραία» φτώχεια, με μόλις 20% του μέσου εβδομαδιαίου εισοδήματος.

Οι οροθετικές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων ελλείψεων με επιχορηγήσεις του Ταμείου μέσω των δεκατριών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το ....


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.10.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/10/21/hiv-hardship-fund-to-be-re-opened/