Αγαπητή αναγνώστρια-η:
Είμαι στην ευχάριστη θέση να γιορτάσω και να στοχαστώ την τελευταία δεκαετία της προόδου στον εντοπισμό και την καταπολέμηση του φαινομένου της σύγχρονης δουλείας.
Πριν από δέκα χρονιές, τα Ηνωμένα Έθνη διαπραγματεύτηκαν τα διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της εμπορίας γυναικών, κοριστσιών και οι ΗΠΑ εξέδωσαν Πράξη Προστασίας Θυμάτων Σωματεμπορίας.
Από τότε, η διεθνής κοινότητα γνώρισε απτή πρόοδο στην προσπάθεια της να τερματιστεί η λεηλασία-βασανιστήριο της εμπορίας γυναικών, κοριτσιών, προσώπων.
Τα περισσότερα θύματα έχουν προστατευθεί, οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν διωχθεί επιτυχώς, και πολλά άλλα παραδείγματα αυτής της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αποφευχθεί.
Οι χώρες που αρχικώς αρνήθηκαν την ύπαρξη της παράνομης διακίνησης γυναικών, κοριτσιών τώρα εργάζονται για τον εντοπισμό των θυμάτων και να τις βοηθήσoυν να ξεπεράσουν το τραύμα της σύγχρονης δουλείας, καθώς εμποδίζουν εκείνες-ους που είναι υπεύθυνες-οι για την υποδούλωση άλλων.
Αν και πρόοδος αναμφιβόλως έχει υπάρξει εναντίον αυτού του παγκόσμιου φαινομένου, απομένει ακόμη δουλειά που πρέπει να κάνουμε.
Αυτή η ετήσια αξιολόγηση είναι μια ευκαιρία για τη διάγνωση των προσπαθειών ανά τον κόσμο για την εφαρμογή των "3P"= το παράδειγμα της πρόληψης, της προστασίας και της δίωξης.
Με βάση τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν, πρέπει να εργαστούμε από κοινού με την κοινωνία των πολιτισών, τις επιχειρήσεις, και μεταξύ των κυβερνήσεων, μέσω του «4P" - συνεργασία - προς έναν κόσμο όπου κάθε γυναίκα, κορίτσι, άνδρας και αγόρι είναι ασφαλής από τα χέρια των εμπόρων και μπορεί να συνειδητοποιήσουν τις θέοσταλτες δυνατότητες που τις έχουν δοθεί.
Η 10η ετήσια έκθεση Εμπορίας Προσώπων έκθεση σκιαγραφεί τις συνεχείς προκλήσεις σε όλη την υδρόγειο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
Η έκθεση, για πρώτη φορά, περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, έθεσε μια ιεράρχηση με βάση τα πρότυπα τα οποία τηρούμαι για άλλες χώρες.
Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά έθεσε ιεράρχηση, όχι ως αναβολή αλλά ως μια ευθύνη ενίσχυσης στις παγκόσμιες προσπάθειες κατά της σύγχρονης δουλείας, ακόμη και εντός των ΗΠΑ.
Αυτή η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι παγκόσμια, και καμιά-νεις δεν θα πρέπει να υποβάλει αίτηση απαλλαγής-αμνηστίας από την ανάληψη ελέγχου της ή από την ευθύνη για την αντιμετώπισή της.
Η έκθεση της τρέχουσας χρονιάς επισημαίνει αρκετές βασικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένης της οδύνης των γυναικών και των παιδιών στην ακούσια ενδοοικογενειακή δουλεία, τις προκλήσεις και τις επιτυχίες στον εντοπισμό και την προστασία των θυμάτων, καθώς και την ανάγκη να περιληφθούν πολιτικές για την καταπολέμηση της εμπορίας γυναικών, κοριτσιών ως απάντηση μας στις φυσικές καταστροφές, όπως συνέβη αυτή τη χρονιά μετά από σεισμό στην Αϊτή.
Το τέλος αυτής της παγκόσμιας λεηλασίας-βασανηστηρίου αποτελεί σημαντική πολιτική προτεραιότητα για τις ΗΠΑ.
Αυτό το ρευστό φαινόμενο εξακολουθεί να επηρεάζει τους πολιτισμούς, τις κοινότητες, καθώς και τις χώρες που εκτείνονται σε όλη την υφήλιο.
Μέσω συμπράξεων, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπον και ανασύρουμε τα θύματά του από τη σκλαβιά στην ελευθερία.
Φιλικά,
Hillary Rodham Clinton
Το άρθρο το βρήκαμε στις 15.6.10 και το μεταφράσαμε, από την http://www.state.gov/g/tip/rls/tiprpt/2010/142744.htm