14 Ιουν 2010

Το 77% έχει φίλη, συγγένισα ή συνεργάτιδα ΛεΠΑΤ στις ΗΠΑ

Το 77% έχει φίλη, συγγένισα ή συνεργάτιδα ΛεΠΑΤ στις ΗΠΑ.

Μια δημοσκόπηση βρήκε πως αυξήθηκε η ορατότητα των ΛεΠΑΤ στις ΗΠΑ, καθώς και αυξανόμενα επίπεδα ανοχής για τον λεσβιασμό-ομοερωτισμό.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του CBS, το 1992 μόνο το 42% των πολιτισών των ΗΠΑ δήλωσε ότι γνωρίζει μία-ένα ΛεΠΑΤ, αλλά αυτό έχει πλέον αυξηθεί σε 77%.

Μόλις το 22% στην τελευταία δημσκόπηση ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε καμία-να που να είναι ΛεΠΑΤ.

Η έρευνα ρώτησε επίσης για τη στάση έναντι του λεσβιασμού-ομοερωτισμού. 48% είπαν ότι αισθάνονται πως οι ΛεΠΑΤ σχέσεις δεν είναι λάθος, σε σύγκριση με 43% που είπαν ότι είναι.

Αυτή ήταν μια μικρή μείωση από τον Ιανουάριο 2009, όταν μια άλλη έρευνα βρήκε 54% των ερωτηθησών θεωρούν ο λεσβιασμός-ομοερωτισμός δεν ήταν λάθος.

Το 1978, το 62% των ανθρώπων πίστευαν πως ο λεσβιαμός-ομοερωτισμός είναι λάθος.

Με το να γνωρίζουν κάποια που είναι ΛΠΑΤ βρέθηκε πως αυτή η γνωριμία-σχέση επηρεάζει στο πώς οι άνθρωποι αισθάνονται για την ηθική-ήθος του ΛεΠΑΤ σεξ.

53% των προσώπων που γνωρίζουν κάποια που είναι ΛεΠΑΤ δεν πιστεύουν πως οι ΛεΠΑΤ σχέσεις μεταξύ ενηλίκων είναι λάθος, ενώ το 54% από αυτές-ους που δεν ξέρουν κάποια ΛεΠΑΤ θεωρούν πως οι σχέσεις αυτές είναι εσφαλμένες.

Η πλειοψηφία των πολιτισών-ων (51%) θεωρούν ο λεσβιασμός-ομοερωτισμός είναι κάτι με το οποίο γενιούνται οι άνθρωποι, ενώ το 36% πιστεύουν ότι είναι κάτι που οι άνθρωποι επιλέγουν να είναι.

53% των πολιτισών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει νομοθεσία που προστατεύει τις ΛεΠΑΤ από τις διακρίσεις στην πρόσληψη και προαγωγή, ενώ το 43% δεν το πιστεύει.

Καθώς προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε, πως οι περισσότερες άνθρωποι ενέκριναν, όταν η έρευνα χρησιμοποίησε τη φράση " λεσβία ή γκέι, αντί για "ομοφυλόφιλη-ος".

Όταν ρωτήθηκαν αν το να είσαι ομοφυλόφιλη είναι επιλογή, το 36% είπε ναι, όταν η έρευνα ανέφερε την λέξη ομοφυλοφιλία και το 39% είπε ναι, όταν ρωτήθηκε χρησιμοποιόντας τις λέξεις λεσβία, αμφισεξουαλική, γκέι, τρανς.

Για τη δημοσκόπηση ρωτήθηκαν τηλεφωνικώς 1054 ενήλικες σε εθνικό επίπεδο από τις 20 έως και τις 24 Μάη 2010.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 7.6.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/10/77-of-americans-know-a-gay-friend-relative-or-colleague/