23 Ιουν 2010

Η λεσβία Clare Dimyon θα γίνει Μέλος της Αγγλικής Αυτοκρατορίας

Λεσβία ακτιβίστρια συμπεριλήφθηκε στην τιμητική λίστα διάκρισης της Βασίλισσας.

Μία κορυφαία λεσβία ακτιβίστρια έχει συμπεριληφθεί στην τιμητική λίστα των γενεθλίων της βασίλισσας, αυτόν τον μήνα.

Η λεσβία ακτιβίστρια για την διεθνή Υπερηφάνεια- Pride, Clare Dimyon πρόκειται να γίνει Μέλος της Αγγλικής Αυτοκρατορίας- MBE - για την προώθηση των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η κα Dimyon έγραψε ιστορία την 2008, πείθοντας τις αγγλικές πρεσβείες σε όλη την Ευρώπη να αναρτήσουν τη σημαία με τα χρώματα της ίριδας, ώστε να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας που δεν έχουν ΛεΠΑΤ δικαιώματα κατοχυρωμένα στη νομοθεσία τις.

"Ήμουν τόσο αναστατωμένη να ακούσω τι συνέβη στην Ημέρα Υπερηφάνειας -Pride 2006 στη Ρίγα, που έκανα κράτηση πτήσης για την Ημέρα Υπερηφάνειας - Pride 2007 ", είπε στη DIVA.

Αργότερα ξεκίνησε τον 10.000 μιλίων γύρο Αλληλεγγύης στην Ημέρα Υπερηφάνειας στη κεντρική και ανατολική Ευρώπη, τον γύρο "Υπερήφανη -Ελπίδα" γύρω από τις πόλεις.

Έμαθε για πρώτη φορά για την τιμή που θα της γίνει, ενώ ήταν στη Λετονία. "Ήμουν στη Ρίγα, έτσι όταν το γραφείο πρωτοκόλλου επικοινώνησε μαζί μου, νόμιζα ότι είχα προσβάλει κάποια πρέσβυρα-η ή πως προσπαθούσαν να μου πουν ότι κάποια-ος από την οικογένειά μου ήταν νεκρή ή πεθαίνει!

"Ένιωσα υπερήφανη, αλλά πολύ περισσότερο σοκαρισμένη, το ξέρω εδώ και δύο μήνες περίπου, αλλά ακόμη δεν μπορώ να συνηθίσω στην ιδέα".

Η 45 χρονη κα. Dimyon, ελπίζει πως ως MBE θα βοηθήσει στο να επιστήσει περισσότερο την προσοχή στις ΛεΠΑΤ κοινότητες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

"Πάνω από όλα, θέλω να καταλάβουν ότι αυτό είναι πραγματικά προς τιμήν τις. Είμαι απλώς μια επισκέπτρια στις παρελάσεις, που καταμαρτυρώ τόσο τις μάχες όσο και τα επιτεύγματα. Ό, τι κάνω είναι συγκριτικά ασήμαντο".

Άλλες άνθρωποι που περιλαμβάνονται στην τιμητική λίστα, η οποία ανακοινώθηκε το Σάββατο 12.6.10: η Catherine Zeta Jones (CBE) για τις υπηρεσίες της στον τομέα του κινηματογράφου και της φιλανθρωπίας και η Bryn Parry (OBE), Συνιδρύτρια για την Βοήθεια στις Εθελόντριες Ηρωϊδες-ες στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 15.6.10 και το μεταφράσαμε από το περιοδικό Diva για λεσβίες και αμφισεξουαλικές.

Στη φωτογραφία η κα. Clare Dimyon εν δράση.