12 Ιουν 2010

Η νομοθεσία κατά της βίας των ΗΠΑ καλύπτει και τις ΛεΠΑΤ

Η νομοθεσία κατά της βίας καλύπτει και τις ΛεΠΑΤ, επιβεβαίωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή νομοθεσία παροχής προστασίας κατά της ενδοοικογενειακής βίας ισχύει και για τις ΛεΠΑΤ.

Ένα υπόμνημα δημοσιεύτηκε χθες από την υπηρεσία είπε πως η εισαγγελία θα πρέπει να επιβάλει ποινικές διατάξεις στη νομοθεσία Βίας εναντίον των Γυναικών σε περιπτώσεις ΛεΠΑΤ σχέσεων.

Στις διατάξεις αυτές περιλαμβάνονται εκείνες που σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία, παρενόχληση με πρόκληση φόβου για τραυματισμό ή θάνατο και παραβίαση ασφαλιστικών μέτρων.

Η ομάδα Αμυνα του Νόμου του Γάμου λέει ότι το ομοσπονδιακό δίκαιο μπορεί να εξετάσει μόνο τις λέξεις "σύζυγος" και "γάμος" που αφορούν ετερό ζευγάρια.

Αλλά ο David J Barron, ο ασκών καθήκοντα γενικού εισαγγελέα, βοηθός των νομικών συμβούλων του Γραφείου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ανέφερε ότι οι νομοι της ενδοοικογενειακής βίας περιλαμβάνουν επίσης από φράσεις όπως "συντρόφισα-ος από γραφείο σχέσεων” και «στενή συντρόφισα-ος".

"Το κείμενο, σχετική νομολογία και οι προπαρασκευαστικές νομιμοποιήσεις όλα οδηγούν στο συμπέρασμα” ότι οι ποινικές διατάξεις της νομοθεσίας "εφαρμόζονται όταν η δράστρια-ης και το θύμα είναι του ίδιου φύλου", έγραψε ο κ. Barron.

Ο πρόεδρος της εκστρατείας-καμπάνιας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Joe Solmonese, δήλωσε: «Η σημερινή έκθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ένα βήμα για τη διασφάλιση ότι οι LGBT προστατεύονται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

“Ορισμένες από τις οικογένειές μας, όπως όλες οι πολίτισες-ες των ΗΠΑ, βιώνουν ενδοοικογενειακή βία και εκείνες που δέχονται αυτές τις μορφές βίας πρέπει να τυγχάνουν ίσης προστασίας και ίση αξιοπρέπεια, όταν αναζητούν βοήθεια από την επιβολή της νομοθεσίας. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την δημοσίευση αυτής της σημαντικής ερμηνείας".

Το 2010 έκθεση του Εθνικού Κέντρου Θυμάτων Εγκλήματος και η Εθνική Υπηρεσία Συνασπισμού Προγραμμάτων Καταπολέμησης της Βίας διαπίστωσε ότι τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια είναι εξίσου πιθανό να δεχτούν ενδοοικογενειακή βία όπως τα ετερό ζευγάρια.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 11.6.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/11/us-domestic-violence-law-covers-gay-victims-justice-dept-confirms/