23 Ιουν 2010

Μια έφηβη λεσβία στον Λευκό Οίκο

Έφηβη λεσβία θα βρεθεί σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο και θα είναι οδηγός στην Ημέρα Υπερηφάνειας-Pride της Νέας Υόρκης.

Η Constance McMillen, έφηβη από το Μισισιπή αποκλείστηκε από το να πάει στο σχολικό χορό με τη συντρόφισά της, αλλά θα παραστεί σε δεξίωση για την Ημέρα Υπερηφάνειας-Pride στο Λευκό Οίκο, στις 22.6.10.

Επίσης, πρόκειται να οδηγήσει την επίσημη τελετή την Ημέρα Υπερηφάνειας στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 27.6.10.

Η αποψινή δεξίωση ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ενώ η λίστα με τις καλεσμένες-ους δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αναμένεται πως η εκδήλωση θα πρέπει να επικεντρώνεται σε νεαρές-ους προσκεκλημένες.

Ο Πρόεδρος Barack Obama θα παραστεί στη δεξίωση και θα δώσει μια σύντομη ομιλία.

Μιλώντας στην New York Daily News, είπε ότι δεν ξέρει να φορέσει στην πορεία.

Είπε: «Υπήρξε ένα κορίτσι στο σχολείο που φορούσε ένα μπλουζάκι που έλεγε, «Ευχαριστώ Constance, που καταστρέφεις το χορό».

«Ήταν γελοίο. Ισως πρέπει να φορούν ένα μπλουζάκι που να λέει, «Είσαι ευπρόσδεκτη” στη μία πλευρά και "Λεσβίες οι οποίες κατέστρεψαν το χορό" από την άλλη. Τι λες;

Η 18-χρονη σπουδάστρια έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο στις αρχές της χρονιάς, όταν αποκλείστηκε από το σχολικό χορό με τη συντρόφισά της.

Η κα. McMillen ήθελε να φορέσει ένα σμόκιν, αλλά της είπαν ότι η ίδια και η φίλη της, θα πρέπει να φορούν φορέματα και δεν θα επιτρέπεται να χορέψουν μαζί ή δημοσιοποιήσουν την αγάπη τις.

Όταν διαμαρτυρήθηκε στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, το Γεωργικό Γυμνάσιο της Itawamba, ακύρωσε όλη την εκδήλωση.

Η κα. McMillen πίεσε το σχολείο και τις μαθήτριες-ες να την συμπεριλάβουν στο χορό. Ήταν τότε που την έστειλαν σε μια "ψεύτικη" γιορτή με λίγες συμμαθήτριές-ες της, ενώ η πλειοψηφία των συμμαθητριών-ων της, απολάμβαναν σε άλλο μέρος την ιδιωτική σχολική γιορτή-χορό.


Το άρθρο το βρήκκαμε στις 22.6.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/22/prom-ban-lesbian-teenager-to-visit-white-house-and-lead-new-york-pride/