30 Ιουν 2010

Έγγραφο εργαλείων του Συμβουλίου της ΕΕ για τις ΛεΠΑΤ

Στις 8 Ιουνίου 2010 η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ενέκρινε ένα έγγραφο εργαλείων για την προώθηση και προστασία της απόλαυσης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές-ους και τρανς (ΛεΠΑΤ).

ILGA-Europe ήταν μία από τις κινητήριες δυνάμεις του εγγράφου εργαλείων, συμβούλεψε την ομάδα εργασίας κατά τη διαδικασία της ανάπτυξής της, και συνέβαλε ενεργά στο περιεχόμενό των εργαλείων.

Το έγγραφο έχει ως στόχο να παρέχει στο προσωπικό στην έδρα της ΕΕ, στις πρωτεύουσες των Χωρών μελών της ΕΕ, τις Αντιπροσωπείες της ΕΕ, Αντιπροσωπείες και Πρεσβείες ένα λειτουργικό σύνολο εργαλείων που θα χρησιμοποιούνται σε επαφές με τρίτες χώρες, καθώς και με διεθνείς οργανώσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτισών-ων, προκειμένου για την προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι ΛεΠΑΤ στο πλαίσιο της εξωτερικής δράσης του. Επιδιώκει να μπορέσει η ΕΕ να αντιδράσει δυναμικά σε περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛεΠΑΤ και στις διαρθρωτικές αιτίες πίσω από αυτές τις παραβιάσεις. Με τον τρόπο αυτό, το έγγραφο εργαλείων θα συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση και υποστήριξη της πολιτικής τής ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει.

Το έγραφο εργαλείων είναι διαθέσιμο από τις 17.6.10 στην αγγλική εδώ