22 Ιουν 2010

Πα.ΣΟ.Κ Athens Pride 2010

Τομείς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης & Πρόνοιας και Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ.

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2010

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010, το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το Φεστιβαλ και επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη διαχρονική θέση και δέσμευση μας να κτίσουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένη από κάθε μορφής ρατσσισμό. Μια κοινωνία που να κατοχυρώνει την ισονομία και την ισοπολιτεία σε όλους τις πολίτισες-ες ανεξαρτήτως φύλου, θρησκεύματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικής καταγωγής ή ιδεολογικής τοποθέτησης.

Για μας τις σοσιαλίστριες-ες τα δικαιώματα των ΛεΠΑΤ, όπως και τα δικαιώματα των γυναικών, των ματαναστριών-ων, ατόμων με αναπηρία, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάττων. Ο αγώνας όλων μας γίνεται εναντίον κάθε είδους διάκρισης και για διεύρυνση του πέπλου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες-ους συμπεριλαμβανομένων και των ΛεΠΑΤ. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθούμε, μεταξύ άλλων, τη νομοθετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ένα "Σύφωνο Συμβίωσης" το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα τόσο των ετερόφυλων όσο και των ομοερωτικών ζευγαριών.

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010 συμμετέχουν οι Τομείς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης & Πρόνοιας και Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ με την λειτουργία περιπτέρου στο χώρο.


Για τους Τομείς
Οι Γραμματείς
Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα
Σούλα Ευθυμίου