23 Ιουν 2010

Μια τρανς αρνήθηκε να χωρίσει την γυναίκα της

Μια τρανς γυναίκα που αρνήθηκε να χωρίσει την γυναίκα της έχει κερδίσει το δικαίωμα να πάρει τη σύνταξή της αναδρομικά.

Η Christine Timbrell, 69 χρονών, διόρθωσε το φύλο της την 2000, αλλά δεν είναι νομικά αναγνωρισμένη ως γυναίκα, δεδομένου ότι δεν θα χωρίσει την εδώ και 43 χρονιές σύζυγό της, Joy.

Στο πλαίσιο της Νομοθεσίας Αναγνωρίσεως του Φύλου 2004, οι trans πρέπει να διαλύουν ή να ακυρώνουν προηγούμενο γάμο τις-τους, για να αναγνωριστεί το νέο φύλο τις-τους.

Έκανε αγωγή στο Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων- DWP, επειδή αρνήθηκε να την συνταξιοδοτήσει αναδρομικά στην ηλικία των 60 ετών.

Επί του παρόντος, η ηλικία συνταξιοδότησης είναι τα 60 για τις γυναίκες και 65 για τους άνδρες, παρόλο που η ηλικία συνταξιοδότησης για τις γυναίκες σταδιακά θα ανέλθει στα 65.

Ο Δικαστής Aikens, δίνοντας την απόφαση των τριών δικαστίνων-ων του Ανώτατου Εφετείου, είπε πως η πλήρης έλλειψη νομικού πλαισίου στο αγγλικό δίκαιο να αναγνωρίζει την διόρθωση φύλων και ο αποκλεισμός της κας Timbrell από τη σύνταξή της είναι διάκριση.

Αποφάσισε πως το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων -DWP , πρέπει να της δώσει αναδρομικά χρήματα της σύνταξής της από την ηλικία των 60 ετών, ανέφερε η δημοσίευση της Association Press.

Η δικηγορίνα της κα. Timbrell, Μαρία-Ελένη Δημητρίου-Marie-Eleni Demetriou υποστήριξε ο εξαναγκασμός να σταματήσει τον ευτυχισμένο γάμο της θα παραβίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματά της σε σχέση με το σπίτι και την οικογενειακή ζωή της.

Ο Jeremy Johnson, δικηγόρος για το Υπουργείο Εργασίας και Σύνταξης-DWP, δήλωσε η κ. Timbrell είχε ζητήσει να αλλάξει νόμιμα το φύλο της και πως οι γυναίκες που γεννήθηκαν γυναίκες δεν επιτρέπεται νομικά να νυμευφθούν μια άλλη γυναίκα.

Μιλώντας το Μάρτιο, η κ. Timbrell δήλωσε: "Έχουμε τελέσει γάμο στην εκκλησία με επίσκοπο σχεδόν πριν από 43 χρόνια και συμμετέχουμε τακτικά στη λειτουργία".

"Το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων λέει πως η λύση για εμάς είναι να χωρίσουμε και να κάνουμε ένα σύμφωνο συμβίωσης, αλλά εμείς λέμε ότι δεν είναι το ίδιο.

"Δεν είμαστε ΛεΠΑ και θα ήταν υποκρισία να προσποιούμαστε ότι είμαστε. Αυτό είναι που θα κάνουμε με το σύμφωνο συμβίωσης".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 22.6.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/22/trans-woman-wins-right-to-backdated-pension/