2 Ιουν 2010

Copenhagen News, Εγκλήματα μίσους κατά των ΛεΠΑΤ στην Δανία

Οι νέες-οι είναι όλο και περισσότερο υπεύθυνες-οι για παρενοχλήσεις κατά των ΛεΠΑΤ και την εκτέλεση εγκλημάτων μίσους στη Δανία.

Κάποτε οι πιο ηλικιωμένες-οι ήταν αυτές-οι που φώναξαν συνθήματα κατά των ΛεΠΑΤ που περπατούσαν χέρι με χέρι σε δημόσιους χώρους, αλλά τώρα οι νέες-οι αποδεικνύονται εξίσου μη ανεκτικές-οι.

Σύμφωνα με την Εθνική ΛεΠΑΤ Ένωση της Δανίας μια νέα γενιά “μισητριών-ων” έχει εμφανιστεί.
«Πριν από δέκα χρόνια έγιναν πολλά για να δημιουργηθούν καμπάνιες στα σχολεία για να παρεμποδιστούν-αντιμετωπιστούν τα στερεότυπα των νέων. Αλλά δεν έχουν υπάρξει τέτοιες πρωτοβουλίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που όλο και περισσότερο βλέπουμε τις έφηβες-ους να διενέργούν εγκλήματα μίσους, "είπε ο Kenneth Engberg πρακτορείο ειδήσεων της Δανίας, Newspaq.

Ένας από τους τόπους όπου ευδοκιμούν τα εγκλήματα μίσους είναι το Facebook. Εδώ μπορείτε να συναντήσετε ομάδες που υποστηρίζουν, πως οι ΛεΠΑΤ «δεν είναι πραγματικές-οι άνθρωποι,» ή “ιστοσελίδες” για «όλες-ους εκείνες-ους που μισούν τις ΛεΠΑΤ».

"Νομίζω ότι οι νέες-οι στην Δανία σήμερα δεν είναι συμμετοχικές. Απλά δεν υπάρχει θέση για τις μειονότητες. Αλλά ο σύλλογός μας διαθέτει τους πόρους για να ξεκινήσει μια εκστρατεία που θα δημιουργήσει την ένταξη και κατανόηση προς τις ΛεΠΑΤ», δήλωσε η Εθνική ΛεΠΑΤ Ένωση της Δανίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατά των Διακρίσεων της Κοπεγχάγης λαμβάνει περίπου δύο αναφορές κάθε μέρα, από ΛεΠΑΤ που υπήρξαν θύματα είτε σωματικής ή λεκτικής επίθεσης. Το Συμβούλιο έχει τώρα προγραμματίζει εκστρατείες για την αλλαγή στάσης των νέων έναντι των ΛεΠΑΤ.

«Μπορούμε να δούμε ότι είναι πραγματικά μόνο νέες-οι που είτε επιτίθενται ή φωνάζουν συνθήματα κατά των ΛεΠΑΤ και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Γι 'αυτό και τώρα πρόκειται να δημιουργηθούν εκστρατείες στα σχολεία και σε συλλόγους για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν οι νέες-οι τις ΛεΠΑΤ», είπε η Lars Aslan Rasmussen, κοινωνική εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατά των Διακρίσεων της Κοπεγχάγης.

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του 2009, 208 ΛεΠΑΤ ανέφεραν κάποια μορφή κακοποίησης ή διακρίσεων στην Κοπεγχάγη. Από αυτές-ους, οι 95 ανέφεραν σωματική κακοποίηση.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 31.5.10 και το μεταφράσαμε, από την Copenhagen News στην http://www.cphpost.dk/news/national/49110-teenagers-responsible-for-more-anti-gay-hate-crimes.html