22 Ιουν 2010

Μια λεσβία αποζημιώθηκε για την λεσβοφοβία που υπέστει

Μία δασκάλα για ανάπηρα παιδιά η οποία ισχυρίστηκε πως υπέστη δυσμενή διάκριση λόγω του ότι είναι λεσβία, κέρδισε αποζημίωση 15.000 λίρες Αγγλίας.

Η 37χρονη Jill Young, άρχισε να εργάζεται στο σχολείο Dundonald της Βόρειας Ιρλανδίας τον Σεπτέμβριο του 2003 και έφυγε τρεις χρονιές αργότερα.

Κατηγόρησε στις αρχές του σχολείου πως την εκφόβισαν και την παρενόχλησαν.

Η South Eastern Education και το Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης συμφώνησε να της δώσει το ποσό της αποζημίωσης χωρίς την αποδοχή της ευθύνης.

Η κα. Young υποστήριξε ότι όταν οι αρχές του σχολείου και ο αντιπρόεδρος της διεύθυνσης σχολείου ανακάλυψαν ότι ήταν λεσβία, της φέρονταν χειρότερα από ότι στα άλλα μέλη του προσωπικού και την εκφόβιζαν.

Ισχυρίστηκε πως οι αρχές του σχολείου της πρότειναν να φύγει και ότι ήταν αβάσιμες οι καταγγελίες που έκανε για τη δουλειά της.

Το διοικητικό συμβούλιο του σxολείου είπε ότι είναι δεσμευμένο με την εφαρμογή της ισότητας, αλλά δεν θα σχολιάσει μεμονωμένες περιπτώσεις.

Λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση δημοσιεύτηκαν σε μια λίστα που δημοσίευσε η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 18.6.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/18/lesbian-teacher-wins-15000-in-discrimination-case/