9 Μαρ 2010

Ενδυναμώστε την δράση της κα Hillary Rodham Clinton

Ενδυναμώστε την κα Χίλαρυ Κλίντον

Χορηγεία του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών.

Ήταν 15 χρονιές πριν από τότε που η Πρώτη Κυρία Hillary Rodham Clinton δήλωσε στην Τέταρτη Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Γυναίκες στο Πεκίνο, ότι «δεν είναι πλέον αποδεκτό να συζητούν τα δικαιώματα των γυναικών ως ξεχωριστά από τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Από τότε το Συνέδριο των γυναικών – και η κα. Clinton - έχουν προχωρήσει πολύ. Τώρα ως Γραμματέας του κράτους, συνεχίζει να χρησιμοποιήσει τη θέση της για να προασπίζεται τα δικαιώματα και τη χειραφέτηση των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Ενώ άλλες ανησυχίες, κυρίως η οικονομική κρίση, έχουν επισκιάσει τα γυναικεία θέματα όπως η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, η κα Κλίντον έχει εργαστεί για τη διατήρηση των γυναικών στο προσκήνιο. Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και ο οικογενειακός προγραμματισμός είναι ουσιαστικής σημασίας για την επίτευξη ίσων δικαιωμάτων, καθώς και η δυνατότητα των γυναικών να κερδίζουν ένα εισόδημα και οι κόρες τες να παραμείνουν στο σχολείο.

Το έργο της κα Κλίντον στέλνει ένα σαφές μήνυμα: Επένδυση στην χειραφέτηση των γυναικών, τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα είναι ένα βασικό στοιχείο της οικονομικής ανάκαμψης. Η φωνή σας για την υποστήριξη της Γραμματέας κας Κλίντον των προσπαθειών της για τα δικαιώματα των γυναικών και η ενθάρρυνση της να συνεχίσει την μάχη για την ισότητα των φύλων σε όλο τον κόσμο.

Υπογράψτε στην σελίδα

Το άρθρο το βρήκαμε στις 4.3.10 και το μεταφράσαμε από την http://www.thepetitionsite.com/takeaction/312369699