11 Μαρ 2010

Λεσβοφοβία σε σχολείο της Mississippi

Ένα σχολείο στη Mississippi ακύρωσε χορό του, αντί να επιτρέψει σε λεσβία φοιτητήτρια να φορέσει σμόκιν και να έρθει με την ερωμένη της στο χορό.

Η Constance McMillen, μια 18-χρονη φοιτήτρια στο Itawamba Γεωργικό Γυμνάσιο, είπε ότι δεν μπορούσε να συμμετέχει στην εκδήλωση με τη ερωμένη της, επίσης μαθήτρια του σχολείου.

Όταν η κα McMillen αμφισβήτησε την απόφαση του σχολείου μέσω της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών- ACLU, το σχολείο προτίμησε να ακυρώσει το χορό, λέγοντας πως οι μαθήτριες θα πρέπει να οργανώσουν τη δική τες ιδιωτική γιορτή-εκδήλωση.

Το ίδιο το σχολείο είχε πει τον περασμένο μήνα πως δεν μπορούσε να πάει με την ερωμένη της ή να φορέσει σμόκιν για το χορό της 2ας Απριλίου, μια απόφαση κατά την οποία η ACLU είπε πως παραβιάζονται τα συνταγματικά δικαιώματα της κα McMillen καθώς το σχολείο είπε επίσης, πως αν χόρεψει με τη ερωμένη της, το λεσβιακό ζευγάρι θα πρέπει να πεταχτεί έξω από το χορό.

Επιστολή που το ΔΣ του σχολείου απέστειλε προς τις φοιτήτριες-ες αυτή την εβδομάδα, έγραφε: "Λόγω των περισπασμών στην εκπαιδευτική διαδικασία που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα γεγονότα, η Itawamba County School District αποφάσισε να ακυρώσει το χορό στο Itawamba Γεωργικό Γυμνάσιο αυτή τη χρονιά".

Η επιστολή, η οποία δεν ανέφερε την κα McMillen ή την ACLU, πρόσθετε: «Ελπίζουμε ότι οι πολίτισες-ες ιδιωτικώς θα οργανώσουν μια γιορτή-εκδήλωση για νεαρές-ους και ηλικιωμένες-ους. Ζητάμε ειλικρινώς συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε".

Η κα McMillen είπε στην εφημερίδα Clarion Ledger-Καθολική Σάλπιγγα: "Ω, Θεέ μου. Αυτό είναι μπέρδεμα πραγματικά, επειδή το μήνυμα που στέλνουν είναι πως αν αφήσουν τις ΛεΠΑΤQ να πάνε στο χορό, δεν πρόκειται να κάνουν τη γιορτή".

"Ένα μάτσο παιδιά στο σχολείο πραγματικά με μισούν επειδή είμαι λεσβία".

Και πρόσθεσε: «Εάν αυτό που έχει στηθεί ιδιωτικώς που κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να επιτρέψει σε ΛεΠΑΤQ να πάνε, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε για αυτό. Πρόκειται να προσπαθήσω να αλλάξω τα σχολεία ή κάτι τέτοιο".

Η Kristy Bennett, νομική σύμβουλος της ACLU του Mississippi, είπε: "Ο χορός υποτίθεται ότι είναι για να μπορούν όλες οι φοιτήτριες-ες να εκφραστούν, να διασκεδάσουν και να κρατήσουν αναμνήσεις που θα διαρκέσουν για το υπόλοιπο της ζωής τες.

"Η Constance έχει το συνταγματικό δικαίωμα να πάρει την ερωμένη της στο χορό, όπως και κάθε άλλη μαθήτρια σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο σχολείο".

Η ACLU γενικώς ασχολείται με αρκετές περιπτώσεις διακριτικής μεταχείρισης κατά τη διάρκεια κάποιου χορού κάθε χρονιά.

Το 2009, η φοιτήτρια από την Alabama, Cynthia Stewart κέρδισε μάχη της κατά του Γυμνασίου Tharptown να φέρει την ερωμένη της στο χορό. Το σχολείο αρχικά αποφάσισε να ακυρώσει εκδήλωση, αλλά υποχώρησε αφ’ ότου η υπόθεση της κα. Stewart έτυχε της προσοχής των ΜΜΕ.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 10.3.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/11/us-school-cancels-prom-over-lesbian-students-date/
Η φωτογραφία είναι πίνακας με τον τίτλο Two Womins Dancing του Toulouse Lautrec