2 Οκτ 2009

Δεν της επέτρεψαν να δει την ετοιμοθάνατη συντρόφισά της

Το δικαστήριο της Φλώριδα απέριψε την υπόθεση μιας λεσβίας που της απαγορεύτηκε να δει την ετοιμοθάνατη συντρόφισά της.

Το δικαστήριο απέριψε την υπόθεσή μιας λεσβίας που ένα νοσοκομείο της απαγόρευσε να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη συντρόφισά της.

Η Janice Langbehn μήνυσε το νοσοκομείο Memorial του Μαϊάμι επειδή δεν της επέτρεψε να δει την Lisa Pond, 39 ετών, που ήταν συντρόφισά της για 17 χρόνια.

Η Lisa Pond υπέστη το μοιραίο ανεύρυσμα εγκεφάλου στις 18 Φεβρουαρίου 2007. Η Janice Langbehn ισχυρίστηκε ότι ένας κοινωνικός λειτουργός δεν θα την άφηνε να δει τη συντρόφισά της, η οποία πέθανε μόνη την επόμενη ημέρα.

Το λεσβιακό ζευγάρι, που έχει παιδοθετήσει τρία παιδιά, ήταν σε διακοπές σε μια ΛεΠΑΤ-φιλική κρουαζιέρα στην Καραϊβική όταν η Lisa Pond αρρώστησε.

Στην Janice Langbehn και τα παιδιά τες δεν επιτράπηκε να είναι με τη Lisa Pond τις τελευταίες της ώρες και οι ανώτερες-οι υπάλληλοι του νοσοκομείου της είπαν ότι βρίσκετε σε μια αντι-λεσβιακή πόλη και κράτος, σύμφωνα με όσα είπε η Janice Langbehn.

Μετά την αναμονή οκτώ ωρών, της δώθηκε τελικώς η άδεια να δει τη Lisa Pond για πέντε λεπτά επειδή ένας ιερέας εκτελούσε τις τελευταίες ιεροτελεστίες.

Janice Langbehn και η νομική ΜΚΟ "λάμδα" προσέφυγαν σε δίκη ενάντια στο νοσοκομείο Memorial αλλά η προσφυγή απορρίφθηκε από το δικαστήριο αυτή την εβδομάδα.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για Νότια Περιοχή της Φλώριδα αποφάσισε ότι η υπόθεση πρέπει να απορριφθεί επειδή το νοσοκομείο δεν είχε καμία υποχρέωση να επιτρέψει στην επισκέπτρια να δει τη ασθενή.

Επίσης αποφάσισε ότι δεν υπήρξε καμία υποχρέωση να παρασχεθεί στην οικογένα της ασθενούς, πληρεξουσιότητα για την υγειονομική περίθαλψη της ασθενούς, ή πρόσβαση της επισκέπτριας στην ασθενή που νοσηλευόταν στη εντατική μονάδα του νοσοκομείου Jackson Memorial.

Το δικαστήριο έχει δώσει προθεσμία στην οικογένεια Langbehn-Pond ως την 16η Οκτωβρίου να ασκήσει έφεση στην απόφαση και να εξετάσει όλες τις νομικές δυνατότητες.

Η Beth Littrell, πληρεξούσια συνηγόρισα της νομικής ΜΚΟ "λάμδα" για το νότιο γραφείο της περιφέρειας της Ατλάντα, είπε: «Η απόφαση του δικαστηρίου χρωματίζει μια τραγικά αδρή-σκληρή εικόνα για το πόσο τρωτά-ευάλωτα είναι πράγματι τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια και οι οικογένειές τες-τους κατά τη διάρκεια κρίσιμων στιγμών-ωρών.

"Ελπίζουμε πως το θάρρος της Janice Langbehn να επιδιώξει τη δικαιοσύνη για την οικογένειά της, θα κάνει τις περισσότερες-ους ανθρώπους να καταλάβουν καλύτερα το κόστος των αντι-λεσβιακών διακρίσεων. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει ποτέ σε καμία-αν"


Το άρθρο το βρήκαμε και το μεταφράσαμε στις 30.9.09, στην pink news γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2009/09/30/florida-court-throws-out-case-of-lesbian-banned-from-seeing-dying-partner/
Αριστερά στην φωτογραφία είναι η Janice Langbehn και δεξιά η Lisa Pond. Αντιλαμβανόμαστε όταν συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά, πόσο σημαντική είναι η νομιμοποιήση του πολιτικού γάμου. Ευαγγελία Βλάμη.