17 Μαΐ 2010

17 Μάη Ημέρα κατά της ΛεΠΑΤφοβίας- Lgbtphobia

Στις 29.11.2009 εκπρόσωπος της εκκλησίας, Μητροπολίτης Σεραφείμ δηλώνει τα όσα βλέπουμε στην φωτογραφία δεξιά:


και στις 2.2.10 η εφημερίδα Έθνος έγραψε:

Πυρά κατά των ΛεΠΑΤ από τον Σεραφείμ
«Η ομοφυλοφιλία είναι έκπτωσις από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα».

Κατά των ΛεΠΑΤ αλλά και κατά της απονομής ιθαγένειας σε μετανάστριες-ες τάχθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Η ομοφυλοφιλία είναι έκπτωσις από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα» υπογράμμισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε: «Το ανθρώπινο σώμα έχει κάποια συγκεκριμένα όργανα, τα οποία έχουν, δυστυχώς ή ευτυχώς, μια νομοτελειακή αξιοσύνη. Αν κάνεις παράχρηση των οργάνων αυτών επέρχονται δεινά».

Για την απόδοση ιθαγένειας σημείωσε: «Αλλο πράγμα είναι όποια-ος γεννάται κάπου να αποκτά αμέσως την ιθαγένεια του τόπου αυτού διότι σε μας, επαναλαμβάνω πάλι, ισχύει το δίκαιο του αίματος, όχι από κάποια, αν θέλετε, αντίληψη εχθρική προς άλλες-ους ανθρώπους ή για να διαφυλαχθεί η καθαρότητα κάποιας δήθεν Αρίας φυλής, αυτά είναι όλα παραμύθια και ανοησίες - αλλά για να διαφυλαχθεί η έννοια του γένους».


Στις 9.5.10 ο πρωην Πρόεδρος της Βουλής και νυν βουλευτής του ΠαΣοΚ, κ. Κακλαμάνης είπε:
"Έχουμε παραδώσει τις νέες γενιές στους γκέι, στις δήθεν ωραίες κυρίες και τους επιχειρηματίες των καναλιών".
Απευθυνθείτε τις ενστάσεις σας στην ιστοσελίδα του κ. Κακλαμάνη

Τέλος στις 15.4.10 ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε μη "πισωγλέντης".


Ενώ ο Νόμος 3304/2005, το Συμβούλιο της Επικρατείας ΣτΕ, το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας ΠΚ διευκρινίζουν:

Ν 3304/2005 προβλέπει συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

«Άρθρο: 1. Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η θέσπιση του γενικού πλαισίου ρυθμίσεως για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής καθώς και για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας, σύμφωνα με τις Οδηγίες 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου της 29ης Ιουνίου 2000 και 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2000, ώστε να διασφαλίζεται η εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

Άρθρο: 2. 1. Απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση διάκριση για έναν από τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο 1. 2. Ως διάκριση νοείται και η παρενόχληση, η οποία εκδηλώνεται με ανεπιθύμητη συμπεριφορά που σχετίζεται με έναν από τους λόγους του άρθρου 1 και έχει ως σκοπό ή αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας προσώπου και τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος».


Απόφαση ΣτΕ 3490/2006,

«[Η] ομοερωτική επιθυμία [είναι] υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα, η οποία σχετίζεται με μία κοινωνική ομάδα, μεταξύ των πολλών, οι οποίες συνθέτουν μία ανοικτή και σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, οι ερωτικές επιλογές της οποίας, όχι μόνο δεν αποδοκιμάζονται από την συνταγματική τάξη της χώρας, αλλά τουναντίον επιβάλλεται από τις διατάξεις των άρθρων 2 (σεβασμός και προστασία της αξίας του ανθρώπου) και 5 παρ. 1 (προστασία της προσωπικής ελευθερίας), ως εκδήλωση ελεύθερης επιλογής των αποτελουσών-ντων αυτή, να γίνονται απολύτως σεβαστές».


Νόμος 3719/2008:

«Άρθρο 23. 1. Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 79 του Ποινικού Κώδικα: «Η τέλεση της πράξης από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή μίσος λόγω διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού κατά της παθούσης-ντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση».

Αναφέραμε ενδεικτικώς κάποια από τα πιο πρόσφατα περιστατικά ΛεΠΑΤφοβίας, ενώ προσφάτως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ, επέδειξε τρανσφοβία επιβάλλοντας πρόστιμο στην εκπομπή "Φώτης Μαρία Live". Για το περιστατικό αυτό έχει ενημερωθεί ήδη ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την σημερινή ημέρα δεν ξεχνάμε και όσες-ους δεν ενδιαφέρονται για το σεξ, ασέξουαλ.
Σπανιώτερα υπάρχουν αναφορές ειδικότερα για τις λεσβίες, οι σεξιστικές απόψεις που επικρατούν, περιλαμβάνουν τις λεσβίες στους γκέι. Ένας ακόμη λόγος για να μιλάμε για λεσβοφοβία.
Προσφάτως υπήρξε και καταδίκη από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις διακρίσεις που δεχόμαστε οι ΛεΠΑΤ.