17 Μαΐ 2010

Μήνυση στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Έμπλεξε...

Μήνυση στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ έκαναν πέντε εκπρόσωποι οργανώσεων.

Η μήνυση αφορά δηλώσεις του ιεράρχη, σύμφωνα με τις οποίες οι ομοερωτικές επαφές είναι «τρομερές διαστρεβλώσεις της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», που «έχουν τρομακτικές συνέπειες τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία».

Τη μήνυση υπέβαλαν οι Παναγιώτης Δημητράς και Γρηγόρης Βαλλιανάτος, εκπρόσωπος και στέλεχος αντίστοιχα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, Αντρέα Ελεν Γκίλμπερτ και Δημήτρης Τσαμπρούνης, εκπρόσωποι του Athens Pride, και η Ευαγγελία Βλάμη, διαχειρίστρια του μπλογκ http://www.lesbianbimafia.blogspot.com.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο ιεράρχης, καθώς -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του- είναι υποχρέωσή του να γνωστοποιεί τα θέματα που άπτονται της εκκλησιαστικής του δράσης.

Ο Σεραφείμ, όταν είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του δημάρχου Τήλου να τελέσει το γάμο ενός ομοφυλόφιλου ζευγαριού, είπε ότι επρόκειτο για «εκδήλωση εγκληματικής προσβολής, αποϊεροποιήσεως και απομειώσεως του ανθρωπίνου βίου, αφού ονομάζουν δήθεν προοδευτισμό την παράνοια των παρά την ανθρώπινη φύση και τον ανθρώπινο οργανισμό ψυχοπαθολογικών εκτροπών του γενετήσιου χώρου». Τότε ο μητροπολίτης την είχε γλιτώσει...

Θ.ΤΣ.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 17.5.10 από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στην http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/05/2010&id=162926