14 Μαΐ 2010

Η λεσβίες Amy Stimpson και η Topaz Sattaur ενθαρύνουν τις ΛεΠΑΤ

Δύο λεσβίες φίλες από ένα σχολείο στο Milton Keynes, θα φτάσουν στο χορό του σχολείου τις απόψε με το περήφανο στυλ ενός Ιριδίζοντος λεωφορείου.

Η Amy Stimpson και η φίλη της Topaz Sattaur είναι 11χρονες μαθήτριες στο Shenley Brook End, ενώ η Amy διευθύνει επίσης μια ομάδα υποστήριξης για ΛεΠΑΤ νέες.

Θα παραστούν στο χορό «μεταφέροντας την μπάλα», με την διαφορά ότι θα φτάσουν με το ιριδίζον λεωφορείο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το "μεγαλύτερο ΛεΠΑΤ λεωφορείο στον κόσμο".

Το όχημα χρηματοδοτείται από το τοπικό club “Ροζ παίκτριες” και χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις της κοινότητας. Είχε πρόσφατα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της εκδήλωσης “Ιστορία του LGBT Μήνα” στο Βρετανικό Μουσείο.

Τα κορίτσια με το λεωφορείο σήμερα το απόγευμα φωτογράφισαν το Bletchley Park, όπου ο γκέι μαθηματικός Alan Turing έσπασε τους κωδικούς των Ναζί.

Η Amy, που βοηθά στην τοπική ομάδα υποστήριξης “Q: συμμαχία”, εξήγησε πως η ιδέα προέκυψε: "Ο χορός πλησιάζε και δεν μου άρεσε η ιδέα μιας λιμουζίνας και ήθελα να κάνω κάτι ουσιαστικό. Ελπίζω ότι αυτό θα εμπνέυσει άλλες έφηβες να κάνουν το ίδιο στα σχολεία τις".

Η Τopaz πρόσθεσε: "Είμαι πραγματικά χαρούμενη και το σχολείο είναι ευτυχισμένο για το Ιριδίζον λεωφορείο που θα μας πάει στο χορό μας. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία θα την θυμάμαι όλη μου τη ζωή. Όλες-οι είναι τόσο υποστηρικτικές, είναι θαυμάσιο".

Το ζευγάρι εμπνεύστηκε να κάνει κάτι διαφορετικό αφ' ότου άκουσαν για την Constance McMillen, η φοιτήτρια από τις ΗΠΑ που προσέβαλε-αμφισβήτησε την απαγόρευση των ΛεΠΑΤ ζευγαριών που φοιτούν στο σχολείο της να μετέχουν στον ετήσιο χορό.

Ο Tony Fenwick, συμπρόεδρος της ΜΚΟ “Schools Out”, επαίνεσε τα κορίτσια και το σχολείο τις.
Είπε: «Είναι υπέροχο να βλέπω μια τόσο θετική ιστορία για την αλλαγή. Η Amy και η Topaz είναι μια έμπνευση για όλες μας, και βγάζουμε το καπέλο στο σχολείο τις, για τη στήριξη του.

“Προσβλέπω στην ημέρα, όπου τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια σε κάθε σχολείο θα αισθάνονται ασφαλείς και θα υποστηριχθούν αρκετά ώστε να πάνε υπερήφανα στο χορό".


Την φωτογραφία και το άρθρο το βρήκαμε στις 13.5.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/05/13/lesbian-teenagers-attend-prom-in-rainbow-bus/