15 Μαΐ 2010

Lynne Featherstone, δεν υπάρχει ποσόστοση στην Αγγλία

Η νεοδιορισθείσα υπουργίνα Ισότητας της Νεολαίας, Lynne Featherstone, επέκρινε την κυβέρνηση συνασπισμού για τον μη επαρκή αριθμό γυναικών-ποσόστοση, στην κυβέρνηση της ευρωπαϊκής Αγγλίας.

Η κα Featherstone, της οποίας ο διορισμός ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, είπε ότι είναι "πολύ απογοητευμένη" για την απουσία των γυναικών και την εκπροσώπηση των εθνοτικών και άλλων μειονοτήτων.
Μόνο τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι γυναίκες, και η μόνη πολιτικίνα εθνοτικής μειονότητας, η Sayeeda Warsi, είναι μια αδικαιολογήτως ευπατρίδης.

Δεν δόθηκαν υπουργικές θέσεις στις ανοικτές λεσβίες βουλευτίνες, αν και σε 2 γκέι βουλευτές δόθηκαν.

Η κα Featherstone δήλωσε στο BBC Radio 4 του World at One στις 14.5.10: "Είμαι πολύ απογοητευμένη".

"Νομίζω ότι είναι ένα θέμα. Αλλά αν κοιτάξω τις πέντε Φιλελεύθερες Δημοκράτισες, συμπεριλαμβανομένου του Nick Clegg, που έχει πάει στο υπουργικό συμβούλιο, είναι, και αυτή είναι μία από τις δυσκολίες, εξαιρετικά ταλαντούχος, πολύ έμπειρος και από τα βαριά όπλα του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος".

Πρόσθεσε ότι, όταν ο David Cameron την διόρισε, του είπε: «Πρέπει να το κάνουμε καλύτερα".

Η κα Featherstone συνέχισε: “Αν κοιτάξει καμιά τις διαπραγματευτικές ομάδες, αυτές αποτελούνται από λευκούς άνδρες”.

"Το θέμα λοιπόν είναι, πώς τεθούν γυναίκες μέσα από τις τάξεις του κοινοβουλίου σε εκείνες τις θέσεις όπου θα είναι σε θέση να συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο;"

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος παραδέχτηκε ότι η ισότητα στο κόμμα της δεν είχε επιτευχθεί, καθώς το Συντηρητικό κόμμα βελτίωσε το αριθμό των βουλευτίνων.

Είπε: «Το Συντηρητικό κόμμα έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά τον αριθμό των γυναικών που τίθενται στο κοινοβούλιο, δυστυχώς, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα δεν έχει βελτιωθεί.
“Είχαμε πράγματι θέσει γυναίκες, οι θέσεις καλύφθηκαν κατά 40% από γυναίκες, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε τη μεγαλύτερη επιτυχία και δεν κερδίσαμε τις έδρες αυτές".

Η κα Featherstone, η οποία έχει ψηφίσει θετικά για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα, ανακοίνωσε τον διορισμό της ως υφυπουργίνα Ισότητας στο blog της, πριν αυτός δημοσιοποιηθεί.

Έγραψε ότι ήταν «αισιόδοξη» για την εξασφάλιση των περισσοτέρων προεκλογικών υποσχέσεων του κόμματός της για την ισότητα.

Και πρόσθεσε: “Θα πάρω όλη την agenda που συμφωνήθηκε; λοιπόν ίσως - αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορώ να δω ότι θα προκαλέσουν διαμαρτυρίες - αλλά είμαι αισιόδοξη για το μεγαλύτερο μέρος της".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.5.2010 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/05/14/new-equality-minister-lynne-featherstone-says-government-not-diverse-enough/