9 Μαΐ 2010

Λεσβία η κα. Margot James, βουλευτίνα του Συντηριτικού κόμματος

H κα. Margot James βουλευτίνα του Συντηρητικού κόμματος στην Stourbridge, είναι η δεύτερη λεσβία που εισέρχεται στο κοινοβούλιο.

Η κα. James που προσχώρησε με την Angela Eagle, βουλευτίνα του Εργατικού κόμματος, που κατέχει την έδρα στη Wallasey, από χθες το βράδυ με 51,8%, έναντι 31,4% της υποψήφιας του Συντηρητικού κόμματος, Leah Fraser.

Η κα Eagle ήταν η μόνος πολιτικίνα λεσβία στην Αγγλία εδώ και χρόνια.
Η κ. James κέρδισε την έδρα της στην Stourbridge με το 42,7% των ψήφων. Η πλησιέστερη ανταγωνίστριά της στο κόμμα των συντηριτικών, η Lynda Waltho, έλαβε το 31,7%.

Πριν γίνει υποψήφια των Tory, ήταν αντιπροεδρίνα του Συντηρητικού Κόμματος.

Το 1986, ίδρυσε τη δική της εταιρία, Shire Health, οίκο δημοσίων σχέσεων και ιατρικής εκπαίδευσης. Ψηφίστηκε ως η “Σύμβουλος της Χρονιάς» τρεις φορές και αργότερα την πούλησε.

Αυτή είναι μια σημαντική λεσβία του κόμματος και ζει με την συντρόφισά της, την παρουσιάστρια της τηλεόρασης BBC Jay Hunt.

Η κ. James λέγεται ότι νοιώθει άνετα με την ιδιότητά της ως η μόνη λεσβία του κόμματος, αλλά έχει δηλώσει ότι δεν προτιμά να κουρνιάζει-να μένει στο ράφι.
Το 2006, είπε στην εφημερίδα Guardian: «Ειλικρινά, δεν βλέπω την εαυτή μου ως λεσβία και μόνο, νομίζω ότι είναι πολύ περιοριστικό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι τις ΛεΠΑΤ.

"Απλώς μισώ το είδος των εντυπώσεων όπως, το αν δεν είσαι ετερό, στο τετραγωνίδιο του αποδεκτού-προτύπου, τότε θα πρέπει να είσαι λεσβία".


Το άρθρο το βρήκαμε στι 7.5.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/05/07/margot-james-becomes-the-second-out-lesbian-in-parliament/