11 Μαΐ 2010

Πώς κλέψαμε το Καγιέν από τα εγγόνια μας

Ακατάλληλο 300
Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος εξηγεί πώς κλέψαμε το Καγιέν από τα εγγόνια μας

Οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ανέλαβαν να βάλουν στο χάρτη τα λαϊκά στρώματα, που ήταν μέχρι τότε στην απέξω. Αυτό έγινε με περισσή βιασύνη, με πλήθος μέτρων για ένα άλλο κοινωνικό κράτος και κυρίαρχο αποτέλεσμα το νεοπλουτισμό.

Λαϊκά παιδιά στην εξουσία, νέος εθνικισμός και αμήχανη στάση προς την κυρίαρχη Εκκλησία.

Το «νεωτερικό» κομμάτι αυτού του βαλκανικού σοσιαλισμού του πελατειακού κράτους των κολλητών και των δικών μας συντεχνιών όχι μόνο δεν στράβωσε με την πορεία στην ΕΕ, αλλά ξετίναξε τη μπάνκα των κονδυλίων της προσαρμογής στη νέα οικογένεια.

Καί η Νέα Δημοκρατία έμεινε να στηρίζει ένα κομπραδόρικο κεφάλαιο και κάθε τι που της θύμιζε περασμένα μεγαλεία (!). Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, ρεζιλεύοντας κάθε έννοια φιλελευθερισμού.

Η Αριστερά ξεκοκάλισε τον ανύπαρκτο ανθρωπισμό της σοβιετικής αποτυχίας στο όνομα μιας ουράνιας ισότητας προς τα κάτω και προσαρμόστηκε στο λαϊκισμό ενός «ιδανικού» αποτυχημένου μοντέλου. Προπαγάνδισε κοινωνικές κατακτήσεις με δανεικά κι αγύριστα, σε μια κοινωνία όπου λίγες-οι παράγουν, όποια-ος κερδίζει από τη δουλειά του είναι ύποπτη-ος καπιταλιστής και πολλές-οι «επιδοτούνται».

Η παιδεία, η επιστήμη, η έρευνα και ο «πολιτισμός», η τέχνη, το περιβάλλον, ο εθελοντισμός, έγιναν αναπόφευκτα βαρίδια αρπαχτής.

Το παίξαμε Ευρωπαίες-οι!

Μα θα πρέπει, λέει, να ντρέπομαι που κατάφερα να αγοράσω σπίτι ή εξοχικό; Να βάλω καλύτερα ρούχα; Να πάω διακοπές; Να διασκεδάσω παραραπάνω; Να μοστράρω αυτοκίνητο; Να ταξιδέψω;

Όχι. Αλλά να κατανοήσω πως αυτά τα έκλεψα από τα παιδιά και τα εγγόνια μου!

Γιατί να εμπιστεφθώ αυτές-ούς που μας έφτασαν εδώ, για να μας βγάλουν από εδώ;
Γιατί να ανεχθώ τις γνωστές φάτσες στα ΜΜΕ, αυτές-ούς που μεγάλυναν τους άλλες-ους που διοίκησαν «έτσι»; Αυτές-οί θα απεικονίσουν το μέλλοντα αιώνα;

Σήμερα δηλώσαμε πτώχευση, κατηγορώντας όλες-ους τους άλλες-ους εκτός απο εμάς.
Γιατί η χώρα κακοδιοικήθηκε, αντάλλαξε ψέματα με τους πολίτισες-ες και τον κόσμο ολόκληρο. Κατέστρεψε την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιατί μάθαμε να ζούμε με δανεικά κι αδήλωτα.

Και τώρα;

Τώρα θα γίνουμε φτωχότερες-οι και θα χτίσουμε μια κοινωνία και ένα κράτος που να θυμίζει Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και πάμε με το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές, γιατί, δυστυχώς, τα άλλα είναι πολύ χειρότερα.

Και θα το κάνουμε, κουφάλες νεκροθάφτες!


Το άρθρο το βρήκαμε στις 5.5.10 στην εφημερίδα Athens Voice, στην http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/300/%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF-300