4 Μαΐ 2010

Νέα ένταση στη δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη

Νέα ένταση στη δίκη Κορκονέα-Σαραλιώτη

Μήνυση κατά του Ν. Κωνσταντόπουλου υπέβαλε ο Αλ. Κούγιας

Μήνυση σε βάρος του Νίκου Κωνσταντόπουλου (πολιτική αγωγή) υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας. Η μήνυση αφορά τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παραβίασης του νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς όπως ανέφερε ο υπερασπιστής του Κορκονέα, «η πολιτική αγωγή δημοσιοποίησε σκόπιμα στο δικαστήριο αντίγραφο της ανακοίνωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σχετικά με κλήση μου για εξηγήσεις».

Λίγο νωρίτερα, η πολιτική αγωγή είχε αναφερθεί σε δελτίο τύπου του ΔΣΑ, το οποίο είχε προσκομίσει η υπεράσπιση στο δικαστήριο και αφορά στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, αλλά και στην πειθαρχική του δίωξη.

"Η ανακοίνωση χρησιμοποιήθηκε από την πολιτική αγωγή για τη δυσφήμισή μου στο δικαστήριο. Ο ΔΣΑ εξέδωσε μια παράνομη ανακοίνωση, χωρίς νομικό έρεισμα", είπε ο συνήγορος και πρόσθεσε ότι "είδαμε την επίθεση της μάρτυρος Βαλιαντζα στον πρώην συνήγορο πολιτικής αγωγής, Χρήστο Μυλωνόπουλο. Συγκεκριμένος χώρος επέλεξε και επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες μας την παρουσία των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο".

Με τη σειρά του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι "το δικαστήριο ξέρει τι λέγεται και κρίνει. Εμάς μας ενδιαφέρει η πρόοδος της δίκης".

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου (πολιτική αγωγή) ισχυρίστηκε ότι "αυτό γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή γιατί εκπνέει το 18μηνο. Γίνεται κατά σύστημα για να ροκανιστεί ο χρόνος".

Το δικαστήριο, ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στον εισαγγελέα Άμφισσας, ώστε να διερευνηθούν τυχόν αδικήματα.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Δημ. Πούλιου, συναδέλφου, από το Α.Τ. Εξαρχείων, των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαν. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 4.5.10 στην εφημερίδα ελευθεροτυπία στην http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=158326