19 Μαΐ 2010

Η Elena Kagan, είναι λεσβία;

Το σόφτμπολ, αυτό το φιλικό, διασκεδαστικό παιχνίδι που πολλές Αμερικανίδες-οι μεγάλωσαν παίζοντας το, βρίσκεται ξαφνικά να εμπλέκεται σε μια συζήτηση μπέιζμπολ για το σεξουαλικό προσανατολισμό, την συντακτική απόφαση-κρίση δικαιοσύνη και το μέλλον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Όλα πηγάζουν από την υπόνοια των μέσων ενημέρωσης ότι η υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο, Elena Kagan (φωτογραφία), είναι λεσβία.

Πυροδοτώντας το ενδιαφέρον με την σχεδόν δύο δεκαετιών φωτογραφία της Kagan που την δείχνει να παίζει softball, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Wall Street στις 11.5.10. Που γρήγορα μεταμορφώθηκε σε μία online συζήτηση για το αν η φωτογραφία χρησιμοποιείται για να οδηγήσει στο συμπέρασμα - ουσιαστικώς, ότι, αν παίζει σόφτμπολ, τότε αυτή πρέπει να είναι λεσβία.

Η εφημερίδα αρνείται η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε για τέτοιο σκοπό.
Παρ 'όλα αυτά, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σόφτμπολ, Don Porter, αισθάνθηκε την ανάγκη να σταθμίσει το γεγονός.
Ο Porter επιμένει πως το softball είναι για όλες-ους, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

"Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επέλεξαν να προσπαθήσουν να βάλουν μια ετικέτα σε αθλήτριες που παίζουν αυτό το άθλημα", είπε. "Έχω ακούσει περισσότερα για το σόφτμπολ με αυτόν τον τρόπο μέσα σε μια εβδομάδα από ό,τι άκουσα κατά την περίοδο μιας ολόκληρης χρονιάς" κατά την διάρκεια της εκστρατείας να ξανα-συμπεριληφθεί το softball στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Αν και είναι καλό να ακούμε τα αθλήματα μας που αναφέρονται στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, έχει περισσότερο με την αρνητική έννοια από ό, τι θετική. ... ", Είπε.
Οι αθλήτιρες-ες και οι προπονήτριες-ες του σόφτμπολ ήταν εξίσου απογοητευμένες.

"Το παρατράβηξαν", δήλωσε η Jessica Mendoza, η για δύο χρονιές Αιώνια Olympian και προεδρίνα του Ιδρύματος Αθλητιατρικής Γυναικών, "ακόμη και να έχουν ένα άτομο πιστεύω πως δείχνοντας μια φωτογραφία θα συσχετίζεται με τον προσανατολισμό ενός ατόμου, θέλω να φωνάζω και να πω, «Που ζείτε; Κοιτάξτε γύρω ".

Όμως, τα στερεότυπα είναι βαθιά ριζωμένα. Για τις αθλήτριες ανάγονται τουλάχιστον στις ημέρες όπου σε ένα κορίτσι γεμάτο με αθλητικές ικανότητες και υποσχέσεις, της κόλλησαν αμέσως την ετικέτα «αγοροκόριτσο-tomboy», επειδή, για παράδειγμα, μπορούσε να ρίξει την μπάλα του μπέιζμπολ μακριά. Ή, με άλλα λόγια, επειδή δεν «ρίχνει σαν κορίτσι".

Η νομοθεσία ορόσημο με τον τίτλο IX, η οποία ψηφίστηκε το 1972, έδωσε περισσότερες ευκαιρίες και σταδιακώς, στα κορίτσια και στις γυναίκες να αθλούνται και να παίζουν διάφορα αθλήματα στα κολλέγια, στα γυμνάσια και τα πρωταθλήματα αναψυχής έγιναν πιο αποδεκτά.
«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός, ότι είμαστε στον 21ο αιώνα και τα στερεότυπα σαν αυτά που μεγάλωσα να επανέρχονται", είπε η για δύο χρονιές Αιώνια Olympian, Jennie Finch.

H πρώην συμπαίκτριά της, Stacey Nuveman, συμφωνεί.
«Στην αθλητική κοινότητα, το να έχουν ΛεΠΑΤ παίκτριες-ες στις ομάδες είναι πιο αποδεκτό και ένα γνωστό πρόσωπο από ό, τι ήταν κάποτε», είπε. "Αλλά είναι ακόμα κάτι που, στο γενικό πλαίσο-πεδίο των πραγμάτων, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε».


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.5.10 και το μεταφράσαμε από την http://www.365gay.com/news/photo-of-kagan-playing-softball-strikes-out-with-gays/