15 Μαΐ 2010

Η ΛεΠΑΤ απάντηση στις φοβικές δηλώσεις του Πάπα

ΛεΠΑΤ ακτιβίστριες-ες καταδίκασαν την τελευταία επίθεση του Πάπα Βενέδικτου για το ΛεΠΑΤ γάμο.

Ο Πάπας σχολίασε χθες κατά την επίσκεψή στη Fatima, την πιο θρησκευόμενη περιοχή της Πορτογαλίας.

Αποκάλεσε την άμβλωση, την ισότητα των γυναικών και το ΛεΠΑΤ γάμο ως “μερικές από τις πιο ύπουλες και επικίνδυνες απειλές σήμερα για το κοινό καλό” και προέτρεψε για την προστασία της «οικογενένειας που βασίζεται στο αδιάσπαστο του γάμου μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα».

Ο Ποντίφικας πρόκειται να επισκεφθεί την Αγγλία το Σεπτέμβριο αυτή την χρονιά.

Ο Peter Tatchell, ο οποίος ηγείται της κριτικής για την κρατική χρηματοδότηση της επίσκεψής του, τον αποκάλεσε ως “Αρχι-ΛεΠΑΤφοβικό".

Είπε στην PinkNews.co.uk: «Είναι απόλυτη τρέλα για τον Πάπα να εξομοιώνει τον ΛΕΠΑΤ γάμο με την τρομοκρατία, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταστροφή του κλίματος”.

“Αυτός δεν έχει χάσει μόνο την αίσθηση του για την ηθική προτεραιότητα, αλλά και την ικανότητά του προς την ορθολογική σκέψη".

Ο κ. Tatchell είπε η Εκστρατεία Διαμαρτυρίας της Επίσκεψης του Πάπα σχεδιάζει μια σειρά διαδηλώσεων κατά τους επόμενους μήνες, με αποκορύφωμα μια μεγάλη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Η ΜΚΟ Stonewall επέκρινε επίσης τις παρατηρήσεις του Πάπα, με το διευθυντή των δημοσίων υποθέσεων Derek Munn να λέει στην εφημερίδα Daily Telegraph: «Κάποιες-οι μπορεί να πουν πως αυτό είναι επικίνδυνο και ύπουλο εκ μέρους του Πάπα, να ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο για να υποβαθμίζει τις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικές-ους και Τρανς".

Ο George Broadhead, γραμματέας της ΛεΠΑΤ ΜΚΟ Pink Triangle Trust, πρόσθεσε: "Αυτές οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων, και ιδίως στο δικαίωμα του γάμου, ισοδυναμεί με παρανοϊκή εμμονή του Πάπα, δηλαδή το ότι δεν αντιλαμβάνεται σαφώς πως αποτελεί ο ίδιος ουσιαστικώς ηθικό κακό.

“Δεδομένου ότι η στάση και των τριών κύριων πολιτικών κομμάτων στην Αγγλία λειτουργεί υποστηρικτικά στα ΛεΠΑΤ δικαιώματα, είναι ικανοί οι ηγέτες τους να καταδικάσουν με σθένος αυτή την εμφανή εχθρότητα και η νέα κυβέρνηση συνασπισμού θα σκεφτεί δύο φορές να καλωσορίσει αυτό τον εχθρικό φανατικό στην Αγγλία τον επόμενη [sic ] Σεπτεμβρίο";

Η επίσημη θέση του Βατικανού σχετικά με τον λεσβιασμό-ομοερωτισμό είναι ότι πρόκειται για μια "απόκλιση" και το λεσβιακό σεξ είναι αμαρτία.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 14.5.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/05/14/campaigners-anger-at-popes-latest-homophobic-comments/