1 Μαρ 2010

Νέο λεσβιακό φιλί στις Νοικοκυρές σε απόγνωση

Νέο λεσβιακό φιλί

Πριν καιρό είχαμε γράψει πως στην τηλεοπτική σειρά "Νοικοκυρές σε απόγνωση" εμφανίζονταν μια σκηνή με λεσβιακό φιλί.

Επειδή, κατά πάσα δυνατότητα ποτέ δεν θα προβληθεί στα ελληνικά κανάλια, αναρτούμε την σκηνή για όσες θα ήθελαν να την δουν. "Desperate Housewives"

Το Ελληνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη μυνήσει τον τηλεοπτικό σταθμό Μega για το ότι προέβαλλε την ταινία "Straight story", με αφορμή την προστασία των παιδιών.
Ποινικοποιώντας έτσι τον λεσβιασμό, ομοερωτισμό και παρακάμπτοντας την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατίας με αφορμή το φιλί μεταξύ δυο ανδρών στην τηλεοπτική σειρά του Mega του κ. Παπακαλιάτη

Απόφαση 3490/2006 του Συμβουλίου Επικρατείας:
"(...) αυτή καθεαυτήν η παρουσίαση σκηνής με την οποία εκφράζεται απλώς και η ομοερωτική επιθυμία, με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι προσδίδει στην επίμαχη τηλεοπτική ταινία την, απαγορευμένη από το Σύνταγμα, χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη, που την καθιστά επίμεμπτη. Με την παράσταση στην επίμαχη ενδιάμεση σκηνή της εκφράσεως ομοερωτικής επιθυμίας, γίνεται παρουσίαση μιας υπαρκτής κοινωνικής πραγματικότητας, η οποία σχετίζεται με μια κοινωνική ομάδα, μεταξύ των πολλών, οι οποίες συνθέτουν μια ανοικτή και σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, οι ερωτικές επιλογές της οποίας, όχι μόνο δεν αποδοκιμάζονται από τη συνταγματική τάξη της χώρας, αλλά τουναντίον επιβάλλεται από τις διατάξεις των άρθρων 2 (σεβασμός και προστασία της αξίας του ανθρώπου) και 5 παρ. 1 (προστασία της προσωπικής ελευθερίας) ως εκδήλωση ελεύθερης επιλογής των αποτελούντων αυτή, να γίνονται απολύτως σεβαστές και να μπορούν να εκφράζονται στα έργα τέχνης, όπως εξάλλου οι ερωτικές επιλογές και ευαισθησίες και των υπόλοιπων ομάδων του πληθυσμού της χώρας".