2 Μαρ 2010

ΛεΠΑΤQ διαμαρτυρήθηκαν στην Ολλανδία

ΛεΠΑΤQ ακτιβίστριες-ες στην Ολλανδία πραγματοποίησαν διαδήλωση χθες για την πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας να αρνείται να δώσει σε Queer θεία κοινωνία.

Αρκετές εκατοντάδες ΛΕΠΑΤQ πήγαν στη λειτουργία στην εκκλησία του Hertogenbosch και αναχώρησαν φωνάζοντας και τραγουδώντας, όταν ανακοινώθηκε ότι ο ιερέας, ο οποίος είχε προειδοποιηθεί για τη διαμαρτυρία, είχε αποφασίσει να μην δώσει θεία κοινωνία.

Ορισμένες διαδηλώτριες-ες, φορώντας ροζ ρόμπες και περούκες, μοίρασαν ροζ γκοφρέτες και φιλιά.

Το θέμα ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν μια κοντινή εκκλησία διέγραψε έναν ανοικτά γκέι από τη λήψη της κοινωνίας. Ο γκέι που δεν δημοσιοποιούμε το όνομα του, είχε κερδίσει σε διαγωνισμό να είναι ο πρίγκιπας του καρναβαλιού σε μια κοντινή πόλη.

Σύμφωνα με το BBC, είπε ότι θα δεχτεί την άρνηση της λήψης της κοινωνίας αν διαγραφούν επίσης όλες οι άλλες αμαρτωλές-ους.

Η Ολλανδία νομιμοποίησε το Σύμφωνο Συμβίωσης ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού τη 1998. Τη χρονιά 2001, έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε το Queer γάμου.

Δείτε το βίντεο στην ολλανδική.


Το άρθρο και τη φωτογραφία τα βρήκαμε στις 1.3.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/01/video-dutch-protest-after-gays-are-denied-communion/