11 Μαρ 2010

Αλλαγή στις αεροπορικές εταιρίες

Αλλαγή στις αεροπορικές εταιρίες

Αλλαγή στη Πολιτική της SkyWest επιλύει καταγγελία από την νομική ομάδα Λάμδα εξ ονόματος των νυμφευμένων- παντρεμένων ΛεΠΑΤQ εργαζομένων.

Η SkyWest Airlines ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου ότι θα προσφέρει ίσες παροχές σε ταξίδια των ΛεΠΑΤQ εργαζομένων με ιδίου φύλου συζύγους ή αναγνωρισμένες με Σύμφωνο Συμβίωσης συντρόφισες-ους, αντιστρέφοντας την πολιτική που προκάλεσε μια προειδοποιητική επιστολή από την νομική ομάδα Lambda τον Οκτώβριο της περασμένης χρονιάς.

Η Νομική ομάδα Lambda απέστειλε επιστολή καταγγελίας προς την SkyWest και την Delta Air Lines, εξ ονόματος του εργαζόμενου στην SkyWest, Gilbert Caldwell, εξηγώντας ότι η μεταχείριση των αεροπορικών εταιρειών των ΛεΠΑΤ εργαζομένων με σύζυγο ή αναγνωρισμένες με Σύμφωνο Συμβίωσης συντρόφισες δεν παραβιάζουν μόνο πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών, αλλά τη νομοθεσία της Καλιφόρνια.

"Είμαστε ευτυχείς που η SkyWest αποδέχτηκε μια πολιτική που αναγνωρίζει πλήρως την αξιοπρέπεια και την αξία του γάμου, των ΛεΠΑΤ εργαζομένων», δήλωσε Νομική ομάδα Lambda, η Δικηγορίνα Προσωπικού, Tara Borelli. "Οι παροχές ταξιδιών αποτελούν σημαντικό μέρος της συνολικής αποζημίωσης των εργαζομένων της αεροπορικής εταιρείας». "Αξίζει στις ΛεΠΑΤ εργαζομένες να καταβληθεί και να έχουν ίση μεταχείριση για εργασία ίσης αξίας".

Ο Caldwell, 57χρονών, τα έργα στο Palm Springs Διεθνές Αεροδρόμιο και παντρεύτηκε τον σύντροφό του που είναι σε σχέση 36 χρόνια τη 2008. Η προηγούμενη πολιτική της SkyWest απαιτούσαι ο Caldwell να πληρώσει ένα εισιτήριο για τον σύζυγό του, 72χρονο David Farrell, στη SkyWest που λειτουργεί με πτήσεις της Delta Connection και της Delta Air Lines πτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «συντρόφισα-ος» που είχε σχεδιαστεί για ερωτικές-ους συντρόφισες. Οι έγγαμες-οι ετερό εργαζόμενες-οι δεν πληρώνουν εισιτήριο για τις-τους συζύγους τες.

"Το μόνο που ήθελα ήταν από την εργοδοσία μου ήταν να μου φέρεται το ίδιο με τις-τους ετεροφυλόφιλους συναδέλφισες-ους μου», είπε ο Caldwell. "Μου αρέσει να εργάζομαι για την SkyWest και είμαι υπερήφανος για τον ρόλο μου στην εταιρεία. Είμαι ανακουφισμένος και ικανοποιημένος ότι τώρα θα αντιμετωπίζομαι ως ένας ίσης αξίας υπάλληλος".


Το άρθρο το βρήκαμε στις 9.3.10 και το μεταφράσαμε, από την Lamda Legal στην http://www.lambdalegal.org/publications/articles/fa_20100309_change-in-air.html