30 Μαρ 2010

Η Zimbabwe καταδικάζει τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα.

Οι ηγέτες της Ζιμπάμπουε αποκηρύσσουν τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα.

Ο Morgan Tsvangirai, πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε είπε ότι συμφώνησε με τις παρατηρήσεις του προέδρου Robert Mugabe, που κατήγγειλε ότι επιχειρείται να τεθούν τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα στο νέο σύνταγμα της χώρας.

Σύμφωνα με το BBC, "ο Πρόεδρος Robert Mugabe είπε σε μια καθυστερημένη εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πως είχε πρόσφατα μάθει για την προσπάθεια εισαγωγής ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων στο νέο σύνταγμα που συζητείται αυτή την περίοδο.

«Το ζήτημα αυτό δεν είναι αμφισβητήσιμο, δεν τίθεται προς συζήτηση», είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα Herald.

«Είναι απλώς τρέλα, παράνοια. Οι προγόννισες-οι θα γυρίσουν στους τάφους τες, θα πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».

"Και ο κ. Tsvangirai είπε ότι συμφωνεί".

"Οι γυναίκες αποτελούν το 52% του πληθυσμού ... Υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από άνδρες, γιατί λοιπόν θα πρέπει οι άνδρες να προτείνονται σε άνδρες; "ρώτησε ο Tsvangirai.

Οι ΛεΠΑΤ δράσεις-πράξεις είναι παράνομες στη Ζιμπάμπουε. Τα σχόλια διαμαρτυρίες-κατακραυγές των ηγετών της χώρας κατά των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων έχουν συμβεί και σε άλλες αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντα, του Μαλάουι και της Κένυα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 26.3.10 και το μεταφράσαμε, από το αμερικανικό περιοδικό Advocate γραμμένο από την Julie Bolcer, στην http://www.advocate.com/News/Daily_News/2010/03/26/Zimbabwe_Leaders_Denounce_Gay_Rights/