19 Μαρ 2010

Λεσβοφοβία στο καθολικό σχολείο Sacred Heart of Jesus

Ένα καθολικό σχολείο στο Κολοράντο, των ΗΠΑ, έχει απαγορεύσει σε δύο παιδιά την εκ νέου εγγραφή, επειδή οι γονείς τες είναι λεσβίες.

Το καθολικό σχολείο Sacred Heart of Jesus- Ιερή Καρδιά του Ιησού αποφάσισε ότι τα δύο παιδιά, η ηλικία των οποίων είναι άγνωστη, δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το σχολείο παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη παρακολουθήσει την προσχολική εκπαίδευση εκεί για τρία χρόνια.

Οι γονείς έχουν επιλέξει να παραμείνουν ανώνυμες, αλλά κυκλοφόρησαν μια δήλωση μέσω της τοπικής οργάνωσης Ημέρας Υπερηφάνειας- Pride.

Σύμφωνα με την 9News.com, διαβάζουμε: "Υπάρχουν διαζευγμένες-οι γονείς, γονείς των παιδιών που γεννιούνται εκτός γάμου, γονείς μη καθολικές-οι και γονείς που δεν εξασκούν τις πρακτικές του καθολικισμού. Η καταληλότητα των οποίων δεν έχει αμφισβητηθεί. Φαίνεται να υπάρχει ένα υποκειμενικό σύστημα βαθμολόγησης για των ποιών οι αμαρτίες είναι πιο απαράδεκτες-μη αποδεκτές".


"Ίσως η μεγαλύτερη ένσταση μας για την απόφαση του σχολείου είναι ότι εμείς πιστεύουμε πως είναι λάθος να τιμωρήσει για ένα παιδί εξ’ αιτίας των γονιών της-του. Δεν νομίζω ότι η συμπεριοφορά αυτή αντικατοπτρίζει αυτό που ο Ιησούς θα έκανε".

Το λεσβιακό ζευγάρι πρόσθεσε ότι είναι θρησκευόμενες και παρακολουθεί εκκλησιαστική λειτουργία τακτικά, ενώ τα παιδιά τες έχουν βαπτιστεί.

Σε ένα κήρυγμα, που δημοσιεύσε στο blog του, ο ιερέας William Breslin είπε ότι έλαβε αυτή την απόφαση για να αποφύγει τα παιδιά να πρέπει να μάθουν στην αίθουσα ότι η σχέση των γονιών τες είναι λάθος.

Πρόσθεσε λέγοντας προς τις γονείς, πως ήταν η "πιο δύσκολη απόφαση" της ζωής του, αλλά είπε ότι έπρεπε να τηρήσουν τις εκκλησιαστικές διδαχές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Denver Charles Chaput είπε ότι, ακόμη και η μόνη-ος γονέας ή οι διαζευγμένες-οι γονείς είναι αναμενόμενο πως αρμόζουν στις αξίες της εκκλησίας.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 17.3.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/17/children-rejected-from-us-catholic-school-for-having-lesbian-parents/