3 Μαρ 2010

Έτοιμη η Washington για το ΛεΠΑΤQ γάμο

Τα ΛεΠΑΤQ ζευγάρια στην Washington, αναμένεται να πάνε στο δημαρχείο σήμερα, ώστε να υποβάλουν αίτηση για πιστοποιητικά γάμου, αφ’ ότου η νομολογία του Queer γάμου τέθηκε σε ισχύ.

Η νομοθεσία που υπεγράφει από τον δήμαρχο Washington, Adrian Fenty, το Νοέμβριο και αναθεωρήθηκε από το Κογκρέσο. Η περιοχή της Washington ακολουθεί πέντε άλλα κράτη που νομιμοποίησαν τον ΛεΠΑΤQ γάμο.

Οι υπάλληλοι του δημαρχείου έχουν ήδη πραγματοποιήσει αλλαγή στην υποβολή αίτησης γάμου, αφαιρώντας το φύλο των συζύγων από τις αιτήσεις και η γραμματεία έλαβε νέες οδηγίες για τις επίσημες τελετές.

Τα ζευγάρια δεν θα είναι σε θέση να τελέσουν γάμο πριν την 9η Μαρτίου, λόγω της υποχρεωτικής περιόδου αναμονής.

Αντίπαλες-οι του ΛεΠΑΤ γάμου επιχείρησαν μία τελευταίας στιγμής έφεση για να μπλοκάρουν τη νομοθεσία, αλλά αυτή απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ χθες.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, John Roberts, δεν εξέτασε τα νομικά θέματα που εμπλέκονται, αλλά αντίθετα είπε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από τοπικά δικαστήρια.

Ο ίδιος επίσης αρνήθηκε-αποκύρηξε αίτημα για δημοψήφισμα σχετικά με το ΛεΠΑΤ γάμο.

Θρησκευτικές ομάδες καθώς και ομάδες για την «οικογένεια» αναμένεται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τες για την κατάργηση της νομοθεσίας.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 3.3.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από την Jessica Geen, στην http://www.pinknews.co.uk/2010/03/03/gay-couples-in-washington-dc-were-expected-to-descend-on-the-city-hall-today-to-apply-for-marriage-licences-after-a-same-sex-marriage-law-came-into-power./