5 Μαΐ 2012

Ναι στο δικαίωμα της πληροφόρισης, όχι στη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, Δελτίο Τύπου LESB.EQUAL


LESB.EQUAL- Λεσβίες για την Ισότητα

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 4 Μαϊου 2012



Ναι στο δικαίωμα της πληροφόρισης, όχι στη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων

Σήμερα 8 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών η LESB.EQUAL.-Λεσβίες για την Ισότητα, ΕΠΣΕ, Θετική Φωνή, Praksis, Πλειάδες, κατέθεσαν προσφυγή για την απόσυρση από την ιστοσελίδα της αστυνομίας και των ΜΜΕ των προσωπικών δεδομένων και του ιατρικού απορρήτου των οροθετικών γυναικών εργαζομένων στο σεξ μέσω του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου.

Η υποκρισία περισεύει σε αυτή τη χώρα, αρχής γενομένης από το υπουργείο Παδείας και Θρησκευμάτων που χρόνια τώρα αρνείται να κάνει τη σεξουαλική αγωγή μάθημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπείδευσης παρά τα σχετικά αιτήματα των ΜΚΟ.

Με το υπουργείο Υγείας να κόβει για λόγους κρίσης την παροχή δωρεάν συριγγών στις χρήστριες-ες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, με αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση (όπως το ίδιο την χαρακτήρισε) κρουσμάτων Hiv-Aids.
Με το να μην κάνει τακτικές εκστρατείες ενημέρωσης του πληθυσμού και να μην εισάγει το γυναικείο προφυλακτικό.

Ο νόμος για τους χώρους εργασίας των εργαζομένων του σεξ απαιτεί να μην υπάρχει σε ακτίνα 200 μέτρων σχολείο, εκκλησία, παιδική χαρά, αθλητικά κέντρα, παιδικές χαρές, φροντιστήρια. Με αποτέλεσμα να μην μπορει να υπάρξει νόμιμα ούτε ένας χώρος μέσα στον αστικό ιστό.

Ενώ οι πελάτες κάθε ηλικίας με ή χωρίς οικογένεια πληρώνουν διπλά και τριπλά προκειμένου να κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη με νεαρές γυναίκες σε όλη την επικράτεια. Είναι οι ίδιοι που δεν θυμούνται ούτε τα ονόματα ούτε τα πρόσωπα των εργαζομένων γυναικών του σεξ αλλά επίσης ξεχνούν να προφυλαχθούν, να εξεταστούν και να το πουν στις συζύγους ή στις άλλες ερωτικές, με ή χωρίς πληρωμή, συντρόφισές τους, επειδή ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν πως οι γυναίκες έχουν μια οποιαδήποτε αξία. Προσπαθώντας υποκριτικά να μας πείσουν πως δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να προφυλαχθούν.

Ο κανιβαλισμός των αρχών και των ΜΜΕ, η απάνθρωπη μεταχείρηση και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις είναι εμφανής καθώς υπάρχει και παραβίαση νόμων που αποσκοπούν στην “εξυπηρέτηση της δικαιοσύνης ή στην εξυπηρέτηση των αναγκών της λειτουργίας τους με σκοπό τη βεβαίωση εγκλημάτων” και όχι στην πολιτική εκμετάλευση.


LESB.EQUAL- Λεσβίες για την Ισότητα