27 Αυγ 2011

Femidom, το πρόσφατο διαπραγματευτικό εργαλείο των γυναικών. Α'


"Οι γυναίκες πιστεύουν ότι όταν είσαι παντρεμένη, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τον ιό HIV. Νομίζουν ότι είναι ένα ασφαλές καταφύγιο", δήλωσε η Beauty Nyamwanza του Εθνικού Συμβουλίου του AIDS.

Αλλά ο γάμος μπορεί να τροφοδοτήσει πραγματικά τον κίνδυνο του HIV μεταξύ των γυναικών, ιδιαίτερα τις νέες.


Η έρευνα έχει δείξει ότι ο γάμος αυξάνει τη συχνότητα του σεξ και εμποδίζει την ικανότητα μιας γυναίκας να διαπραγματευτεί τη χρήση προφυλακτικού ή να απέχουν από το σεξ.

Στην ουσία, οι έγγαμες γυναίκες δυσκολεύονται να ζητήσουν από τους συζύγους τις να χρησιμοποιούν προφυλακτικά, ακόμη και να χρησιμοποιούν οι ίδιες το ένα αυτά καθώς θα φανεί σαν να είναι αχαλίνωτες σεξουαλικά.

Η πρόσκρουση του AIDS στη δεκαετία του 1980, επηρέασε κυρίως τους άνδρες. Τώρα, σε παγκόσμιο επίπεδο, το ήμισυ περίπου, 33,3 εκατομμύρια άνθρωποι  έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV σήμερα είναι γυναίκες, και στην υποσαχάρια Αφρική, το ποσοστό ανεβαίνει στο 60%.

Η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών έχει μολυνθεί μέσω της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφύλαξη με τους συζύγους τις ή τους μακροχρόνιους ερωτικούς συντρόφους τις.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.8.11 και την μεταφράσαμε από την allafrica.com στην http://allafrica.com/stories/201108240034.html