15 Μαΐ 2012

Οι λεσβίες Laura Cavin και Sheri Green μεγαλώνουν τα τετράδυμά τις Β'


Η 38χρονη Sheri, εργάζεται με πλήρες ωράριο και έχει ασφάλιση υγείας μέσω της δουλειά ως βοηθός γιατρίνας. Καλύπτει την Cason και τον Anthony, τα δύο που γέννησε.

Η 28χρονη Laura, είναι επίσης βοηθός γιατρίνας, αλλά εργάζεται με μερική απασχόληση κι έτσι δεν έχει ασφάλιση. Αυτό σημαίνει πως λαμβάνει ιατρική βοήθεια για την Brianna και τον Derrick. Η Laura είναι χωρίς κάλυψη για την ίδια, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για την ιατρική φροντίδα τα παιδιά, όταν κλήθηκε να συμπληρώσει τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διατυπώσεις για την πατρότητα και να πρόσθεσει ως άγνωστο τον πατέρα. Εκείνη αρνήθηκε. "Δεν θέλω να μοιάζουν σαν να ήταν ένα ατύχημα», λέει.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί αν μία ή δύο από τις γυναίκες πεθάνει ή να γίνει ανίκανη για εργασία. Έχουν διαθήκες που διορίζουν η μια την άλλη ως νόμιμη κηδεμόνα των παιδιών που γέννησαν, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τα παιδιά πως θα πρέπει να παραμείνουν μαζί.

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα
Να γίνει μητέρα δεν ήταν εύκολο για καμιά από τις δύο γυναίκες. Πάντα ήξεραν πως ήθελαν τα παιδιά μαζί. Έτσι, περίπου πριν από πέντε χρονιές, ζήτησαν βοήθεια από την Δρ Craig Sweet, ενδοκρινολόγο αναπαραγωγής και ιατρική διευθύντρια των Ειδικών Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Χειρουργικής στο Fort Myers. Η Sheri παρείχε τα ωάριά της, και ένα έμβρυο μεταμοσχεύτηκε στη μήτρα της Laura. Το έμβρυο χωρίστηκε και οδήγησε τελικά σε μια δίδυμη εγκυμοσύνη.

Σε 28 εβδομάδες, λόγω μιας σπάνιας πάθησης γνωστής ως μετάγγιση από δίδυμο-σε-δίδυμο, η Laura και Sheri έχασαν τα αγόρια που είχαν το όνομα Aiden και Branden.
"Ήμουν αναστατωμένη και λυπημένη, κλείστηκα στην εαυτή μου", υπενθύμισε η Laura. "H Sheri ήταν πολύ θυμωμένη. Ένιωσε αδικημένη".

Με δεδομένη την τραγωδία, η Laura και η Sheri αποφάσισαν ότι ήθελαν να προσπαθήσουν ξανά.

"Ήρθαν πίσω σε μένα αφού υπέστησαν την απώλεια με τόση αισιοδοξία και όραμα να κάνουν μαζί μια οικογένεια, ήμουν πραγματικά έκπληκτη από τη λύση που βρήκαν" είπε η κα. Sweet.

Για άλλη μια φορά, χρησιμοποίησαν τα ωάρια της Sheri, αλλά αυτή τη φορά, λόγω της απώλειας των διδύμων, η γιατρίνα μεταμόσχευσε δύο γονιμοποιημένα ωάρια σε κάθε γυναίκα. Αψηφώντας τις πιθανότητες, οι δύο γυναίκες έμειναν έγκυες.

"Η πιθανότητα τα τέσσερα έμβρυα να εμφυτευτούν και να αναπτυχθούν ήταν μικρότερη από 2%, είπε η κα. Sweet. "Είμαστε όλες έκπληκτες όταν συνέβη το απίθανο".
Για τις μέλλουσες μητέρες, οι ειδήσεις ήταν χαρούμενες και τρομακτικές. Θα ανέμεναν τετράδυμα.

"Φοβόμουν", είπε η Laura. "Θυμάμαι ότι είχα πλέον να ανησυχήσει για τέσσερα μωρά που θα γεννιόντουσαν".

Η Laura και η Sheri έκαναν σχέδια να γεννήσουν την ίδια ημέρα, οπότε τα μωρά θα μοιράζονταν τα γενέθλια. Ωστόσο, στις 9 Μαΐου 2011, στις 31 εβδομάδες, μια εν μέρει ρήξη του πλακούντα έθεσε σε κίνδυνο ένα από τα μωρά, η Laura λόγω έκτακτης ανάγκης έκανε καισαρική τομή.

Τα πρώτα από τα τετράδυμα, η Brianna και ο Derrick, γεννήθηκαν.
Το άγχος της καισαρικής προκάλεσε συσπάσεις στη Sheri και πήγε στο νοσοκομείο. Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 23 Μαΐου, η Cason και ο Anthony γεννήθηκαν.
Τα τέσσερα μωρά πέρασαν τον πρώτο μήνα στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών στο Νοσοκομείο North Collier.

Μια χρονιά αργότερα
Σήμερα, τα τετράδυμα είναι υγιέστατα.
Η Laura και η Sheri δεν αρνούνται ότι η φροντίδα τεσσάρων βρεφών είναι δύσκολη, αλλά δεν έχουν ίχνος μεταμέλειας, καθώς εορτάζουν την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και συνδυάζεται με τα πρώτα γενέθλια των παιδιών.
"Είχαμε μια απώλεια και όλα είναι συγκρίσιμα με αυτή. Είμαστε απλά χαρούμενες που είναι εδώ και υγιείς", είπε η Laura.
"Αν κλαίει, σημαίνει πως αναπνέει. Δεν είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβαίνει", πρόσθεσε η Sheri.

Για να βρεθείτε στο πρώτο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.5.12 και την μεταφράσαμε από την usatoday.com γραμμένη από την Kira Lewis στην http://www.usatoday.com/news/nation/story/2012-05-12/lesbian-couple-legal-hurdles-quads/54929746/1